Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Június 06 - 12. 499 000 Ft Repülővel Nem foglalható
Július 08 - 14. 468 000 Ft Repülővel Nem foglalható
Július 22 - 28. 469 000 Ft Repülővel Nem foglalható
Augusztus 12 - 18. 449 000 Ft (0 Ft)
449 000 Ft
Repülővel Nem foglalható
Szeptember 26 - Október 02. 499 000 Ft Repülővel Nem foglalható
Az út áttekintése

·  Panoráma Európa legnyugatibb pontjáról
·  9 portugál világörökségi látnivaló
·  Szt. Antal szülőhelye és Fatima zarándokhelye
·  Borkóstoló egy tradicionális portói borászatban

Nagy meglepetést okoztak a portugál városok! Európa szélén a művészet milyen magasságokig jutott el, és egyedi, ami e bájos országban a szemünk elé tárul.
Gulyás Miklós – 2018 Év Idegenvezetője Magyarországon

Utasaink véleménye

4.7

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák,4 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + 2 vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (30)
 • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST/BÉCS – PORTO

Menetrend függvényében, várhatóan a reggeli órákban repülés Budapestről Portóba. Évszázadok óta rivalizál egymással Porto és Lisszabon. Az út végére Önök is eldönthetik, hogy melyik a szebb város. Megérkezést követően, délután városnézés a borairól, különleges hídjáról és szép épületeiről ismert városban. Programunk során többek közt megtekintjük a régi katedrálist, a díszes Tőzsdepalotát, a hatalmas acélhidat, a színes házakkal tarkított kikötőt, sőt egy jellegzetes portói borospincét is fel­keresünk, ahol elmagyarázzák, miért oly híres és különleges a portói bor. Megkóstoljuk, és akiknek ízlik, azok vásárolhatnak is belőle. Szállás elfoglalása (2 éj).

2. NAP: PORTO – GUIMARAES – BOM JEZUS D.M. – BRAGA

Reggeli után először Guimaraest fedezzük fel. Ez a város volt Portugália első fővárosa a XII. században. Főterei (kettő is van egymás mellett), utcái, városfalai és a vár, a portugál történe­lem kezdetéhez repítenek vissza bennünket. Folytatjuk utunkat Bragába, és közben megtekintjük Bom Jesus do Montét is, mely méltán híres látványossága a környéknek. A szép fekvésű kert­ben lévő templom a zarándokok közkedvelt helye, ahová kutak­kal, allegórikus domborművekkel díszített pompás lépcsősoron keresztül juthatunk fel. A dombtetőről csodaszép kilátás tárul elénk. Bragába érve megtekintjük a híres katedrálist melyben az első portugál főherceg síremléke található, aki a sírfelirat sze­rint magyar származású volt. 100 templom, elegáns paloták és terek tanúskodnak a város gazdagságáról és a történelem folya­mán betöltött fontos szerepéről. Programunk befejeztével uta­zunk vissza szállásunkra.

3. NAP: COIMBRA – TOMAR – FATIMA

Ezen a napon először Coimbrát keressük fel. Az ország kulturális fellegvára ez a város, hiszen az egyeteme – a salamancai után – évszázadokon keresztül az Ibériai-félsziget legjelentősebb okta­tási központja volt. Itt lelünk Portugália legszebb románkori katedrálisára is. Az ország első két királyának síremlékét a Szent Kereszt templom rejti. A városban gyönyörű kék-fehér csempéket csodálhatunk meg, amelyeket azulejónak hívnak. Folytatva utun­kat, és a Világörökség részeként számontartott tomari Templomos Lovagrendek várkastélyát nézzük meg. A gótika, a manuel és a platereszk stílus bámulatos összefonódását tükrözi az épület. Késő délután Portugália egyik leglátogatottabb zarándokhelyére érkezünk, Fatimába. Azon a helyen, ahol kegytemplom épült a legenda szerint Szűz Mária három pásztorgyerek előtt többször is megjelent. A kegyhelynél mindenkinek lesz ideje áhítatra, elmél­kedésre, nézelődésre. Szállás elfoglalás vacsora (2 éj).

4. NAP: BATALHA – ALCOBACA – ÓBIDOS – NAZARE

Ezen a napon mindenki eldöntheti, hogy marad a szálláshelyen és a fatimai kegyhely misztikus jellegét akarja élvezni, vagy tesz velünk egy fakultatív kirándulást Közép-Portugália neve­zetességei között. Először meglátogatjuk a világ egyik leg­szebb gótikus katedrálisát Batalhában. Lenyűgöző építészeti remekmű a templom és annak kerengője, de még ezt is felül­múlja a Befejezetlen Kápolna. Nem véletlen a „kőbe vésett csipke” becenév. A portugál nemzeti stílus, amely Mánuel királyról kapta a nevét, itt a gótikával fonódik össze. Érthető, hogy ez is az UNESCO Világörökség Listáján szereplő látványos­ság, csakúgy mint Tomar, Porto és Guimaeres. Tovább utazva az alcobacai Szűz Mária Apátságot keressük fel. Ez a világ egyik legszebb ciszterci temploma. Az apszis rejti Pedro király és sze­relme, Inés de Castro gazdagon díszített síremlékét. A ciszterci rendhez tartozó kolostor nagy területen fekszik, hisz a rend fénykorában 999 szerzetes élt itt. Különösen látványos a csem­pével borított konyha. Ezt követően egy hangulatos kisvárosba, Óbidosba buszozunk, melyet középkori falak és bástyák övez­nek. Speciális atmoszférája miatt sok művész választotta lak­helyének. Itt nemcsak a látnivalókban tudunk gyönyörködni, hanem a városka híres termékét, a meggylikőrt, a ginját is meg lehet kóstolni, sőt vásárolni is tudnak belőle. Késő délután az óceánpartra, Nazaréba látogatunk el. Mind a sziklán elterülő felsőváros, mind a széles fövenyű, finom homokkal rendelkező óceánpart, kellemes élményt ígér. Az alsóvárosban helyi, ízle­tes halételeket fogyaszthatunk, szuveníreket vásárolhatunk, a felsővárosban száraz, aszalt, kandírozott gyümölcsöket ízlelhe­tünk, és természetesen a szikla kilátójából pompás panorámá­ban gyönyörködhetünk. Estére érünk vissza szálláshelyünkre, ahol vacsorával várnak bennünket. Fakultatív Batalha – Alcobaca – Óbidos – Nazare – Fatima kirándulás 2 belépővel (jelentkezés a helyszínen): 50 €

5. NAP: FATIMA – SINTRA – C. DA ROCA – LISSZABON

A mai napon először Portugália közép-nyugati részét keressük fel. Első állomásunk Sintra, mely káprázatos környezetben talál­ható. A király nyári rezidenciájaként szolgáló palota a Grimm mesék világát idézi. Byron szerint ez a világ legszebb városa, ezért is választotta lakhelyéül. Ezt követően a Cabo da Rocához utazunk, a kontinens legnyugatibb pontjához, ahonnan 147 m magasról pillanthatunk le a hullámzó óceánra. Itt vásárol­ható egy oklevél, amely igazolja, hogy Ön a földrész legnyuga­tibb pontján járt. Az óceánpart mentén haladva Estorilt (Horthy Miklós töltötte itt utolsó éveit) és Cascaist érintve érkezünk a fővárosba. Lisszabon izgalmas, változatos látnivalókat nyújtó város. Városnézésünket a Belém negyedben kezdjünk. A Torre de Belém a Tejo vizében álló többszáz éves torony. A közelében lévő Felfedezők Emlékművén a leghíresebb portugál hajósok szob­rai találhatóak. Mégsem ezek a negyed legértékesebb alkotásai, hanem a Jeromos-templom. A batalhai katedrálishoz hasonlóan itt található az ország egyik legszebb kerengője, azonkívül több híres ember síremléke is. Sok neves tengerész e templomban mondta el utolsó imáját mielőtt elindult a hónapokig tartó hajóútjára. Szállás Lisszabonban (2 éj).

6. NAP: LISSZABON

A mai napon a belváros nevezetességeit tekintjük meg. Sétánk fő látványosságai a Főtér, a Praca do Comercio, a Baixa ele­gáns utcái, majd az Alfama szűk sikátorai. Barangolásunk során mielőtt a Sét (Katedrálist) elérnénk – ahol megkeresztelték Padovai Szent Antalt –, megtekintjük azt a templomot, melyet Szent Antal szülőháza fölé emeltek. Sokan nem tudják róla, hogy a híres szent nem olasz származású, hanem Lisszabonban született. Továbbhaladva a domb tetején álló Szent György vár kárpótol bennünket a gyaloglás okozta fáradozásainkért. A lát­kép Lisszabonra nagy élmény. Rövid szabadprogram is lesz a nap folyamán, amikor lesz lehetőség a belváros egyik hangula­tos teraszára kiülni, megkóstolni egy tipikus portugál bort, pár különleges falatot elfogyasztani, vagy emléktárgyat vásárolni.

7. NAP: LISSZABON – BUDAPEST/BÉCS

Reggeli után a VII. Eduárd parkot és a „Hideg Ház” nevezetű bota­nikus kertet tekintjük meg, majd a hegy tetején lévő Királyi Palota szerepel programunkban. Szabadidőt követően a Kocsi múzeumban, majd a hatalmas Óceanáriumhoz megyünk. Ezek megtekintése után, egy hangulatos étteremben fogyasztjuk el fakultatív vacsoránkat. Az esti órákban transzfer a repülőtérre, csomagfeladás, majd menetrend szerint a késő esti órákban repülés Budapest irányába, ahová várhatóan éjfél után érkezünk.

LátnivalóBelépődíj
Porto - Tőzsdepalota14 €
Porto- Sé katedrális- kerengő3 €
Porto - Borház12 €
Guimaraes - vár6 €
Braga - katedrális5 €
Coimbra - Sé Velha3 €
Coimbra Egyetem14 €
Coimbra- Szent Kereszt templom4 €
Tomar - Templomos Lovagrendek várkastély6 €
Sintra - Királyi Palota14 €
Lisszabon - Belém torony (idő függvénye)6 €
Lisszabon - Sé Velha5 €
Lisszabon - Jeromos templom10 €
Lisszabon - Szent György vár15 €
Lisszabon - Óceanográfiai múzeum22 €
Lisszabon - Botanikus kert4 €
Lisszabon - Királyi palota6 €
Lisszabon - Kocsimúzeum8 €
Porto - Szent Ferenc Templom9 €
Sintra - Regaleira Palota12 €
Lisszabon - Villamos3 €
Helyi és idegenforgalmi adók12 €

Belépők ára: kb.: 190 €

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.8
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.6
Ellátás
4.4
Gyakori kérdések
Petőcz Jánosné
Szekszárd
2023.09.12

Az augusztusi portugál körutazáson vettem részt, a programok jók voltak, de véleményem szerint van, amit nem kellene erőltetni, pl. villamosozás. Ami zavaró volt, hogy nagy létszámú csoport volt (45 fő), emiatt (is) kevésbé volt jó hangulatú a társaság. Szeretném kiemelni, hogy bár az idegenvezetőnk (Flores Andrea) mindent megtett a cél érdekében, mindenki kívánságát igyekezett teljesíteni. Nagy tudású, kedves, kellemes ember, sok érdekes, a történelmi, lexikális tudáson túl mutató dolgokról mesélt, beszélt. A jövőt tekintve javaslom kisebb csoportok indítását, valamint ne csak a múlt, a jelen is szerepeljen a programokban. Összességében nagy élmény volt számomra, nagyon várom a 2024. évre tervezett útjaik ismertetését, mert ha Isten is úgy akarja, jövőre ismét egy új útirányt nézünk ki.

 • 4.5
Ádám Anett Éva, Baranyai Attila
Budapest
2023.05.31

Miklós fantasztikus volt. Informatív, szórakoztató, látszik, hogy szereti amit csinál. Kommunikált az utasokkal. Odafele lerobbant a busz Mosonmagyaróvárnál, de gyorsan szereztek másikat. Szuper szállások voltak. Reggeli volt csak befizetve, összességében jó volt, egyedül Portóban nem volt az igazi a reggeli. Az idegenvezető 5*.

 • 4.8
Horváth Jolán
SZIGETSZENTMIKLÓS
2023.05.28

Az idegenvezető terjedelmes tudással rendelkezik, humoros, segítőkész. Az autóbusz kiváló, tiszta.

 • 4.8
Feczer Vilmos Tituszné
Budapest
2023.05.27

Korrekt. Az idegenvezetés csillagos 5*!!

 • 4.8
Hartmann Györgyné
Budapest
2023.05.26

Az év idegenvezetője címet kiérdemelte. Nagyon színvonalasan végzi a munkáját továbbra is.

 • 4.8
Sovány János József és Soványné Bánfalvi Gyöngyi Mária
Szeged
2023.05.25

Az idegenvezető nagyon szimpatikus, jó humorú ember. Hatalmas tudással rendelkező személyiség.

 • 4.5
Dr. Lovász Gabriella
Budapest
2023.05.21

Változatos, erőtpróbáló.

 • 4.8
Erdős Károly és Erdős Károlyné
Debrecen
2023.05.20

Kevesebb több. Az idegenvezető felkészült, intelligens, utasbarát. Szállások közül volt ilyen is olyan is (jó, kevésbé jó). Sok program, a látottak feldolgozásához idő kell.

 • 4.5
Kósa István, Kósa Istvánné
Tata
2023.05.19

Változatos program, szép tájak, érdekes látnivalók. Kiváló tudás, nagyszerű előadás (és még humor is). Az autóbusz tiszta, kényelmes. A szállás jó, némi hiányossággal. Az étkezés egyhangú, nem elég változatos.

 • 4.3
Oláhné Tóth Ibolya Magdolna, Oláh László István
Debrecen
2023.05.17

Az idegenvezetés kiváló, utascentrikus. A buszra tisztaság, felszereltség, kényelem jellemezte. A gépkocsivezetők biztonságosak, alkalmazkodók. Nem tetszett a Coimbra egyetem, a többi egyébként jó volt. A szállásoknál Porto kiváló, Fatima jó, Lisszabon közepes, étkezésnél ugyanez.

 • 4.3
Kinyomtatom a programot
Fedezzük fel Portugáliát! úthoz hasonló utazások