Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Április 02 - 08.
529 000 Ft
Április 23 - 29.
529 000 Ft
Május 07 - 14.
539 000 Ft
Június 04 - 10.
529 000 Ft
Július 20 - 26.
529 000 Ft
Augusztus 10 - 16.
529 000 Ft
Szeptember 24 - 30.
549 000 Ft
Október 15 - 21.
529 000 Ft
December 14 - 16.
529 000 Ft
Az út áttekintése

·  Panoráma Európa legnyugatibb pontjáról
·  9 portugál világörökségi látnivaló
·  Szt. Antal szülőhelye és Fatima zarándokhelye
·  Borkóstoló egy tradicionális portói borászatban

Nagy meglepetést okoztak a portugál városok! Európa szélén a művészet milyen magasságokig jutott el, és egyedi, ami e bájos országban a szemünk elé tárul.
Gulyás Miklós – 2018 Év Idegenvezetője Magyarországon


Az utazás blogbejegyzését itt találja!

Utasaink véleménye

4.7

Utazás:
Repülővel
Szállás:
4 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők és hasznos információk
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (32)

1. NAP: BUDAPEST – PORTO

Menetrend függvényében, várhatóan a déli órákban repülés átszállással Budapestről Portoba. Évszázadok óta rivalizál egymással Porto és Lisszabon. Az út végére Önök is eldönthetik, hogy melyik a szebb város. Megérkezést követően, délután városnézés a borairól, különleges hídjáról és szép épületeiről ismert városban. Programunk során többek közt megtekintjük a régi katedrálist, a díszes Tőzsdepalotát, a hatalmas acélhidat, a színes házakkal tarkított kikötőt, sőt egy jellegzetes portói borospincét is felkeresünk, ahol elmagyarázzák, miért oly híres és különleges a portói bor. Megkóstoljuk, és akiknek ízlik, azok vásárolhatnak is belőle. Szállás elfoglalása (2 éj).

2. NAP: PORTO – GUIMARAES – BOM JEZUS D.M. – BRAGA

Reggeli után először Guimaraest fedezzük fel. Ez a város volt Portugália első fővárosa a XII. században. Főterei (kettő is van egymás mellett), utcái, városfalai és a vár, a portugál történelem kezdetéhez repítenek vissza bennünket. Folytatjuk utunkat Bragába, és közben megtekintjük Bom Jesus do Montét is, mely méltán híres látványossága a környéknek. A szép fekvésű kertben lévő templom a zarándokok közkedvelt helye, ahová kutakkal, allegórikus domborművekkel díszített pompás lépcsősoron keresztül juthatunk fel. A dombtetőről csodaszép kilátás tárul elénk. Bragába érve megtekintjük a híres katedrálist melyben az első portugál főherceg síremléke található, aki a sírfelirat szerint magyar származású volt. 100 templom, elegáns paloták és terek tanúskodnak a város gazdagságáról és a történelem folyamán betöltött fontos szerepéről. Programunk befejeztével utazunk vissza szállásunkra.

3. NAP: COIMBRA – TOMAR – FATIMA

Ezen a napon először Coimbrát keressük fel. Az ország kulturális fellegvára ez a város, hiszen az egyeteme – a salamancai után – évszázadokon keresztül az Ibériai-félsziget legjelentősebb oktatási központja volt. Itt lelünk Portugália legszebb románkori katedrálisára is. Az ország első két királyának síremlékét a Szent Kereszt templom rejti. A városban gyönyörű kék-fehér csempéket csodálhatunk meg, amelyeket azulejónak hívnak. Folytatva utunkat, a Világörökség részeként számontartott tomari Templomos Lovagrendek várkastélyát nézzük meg. A gótika, a manuel és a platereszk stílus bámulatos összefonódását tükrözi az épület. Késő délután Portugália egyik leglátogatottabb zarándokhelyére érkezünk, Fatimába. Azon a helyen, ahol a kegytemplom épült, a legenda szerint Szűz Mária három pásztorgyerek előtt többször is megjelent. A kegyhelynél mindenkinek lesz ideje áhítatra, elmélkedésre, nézelődésre. Szállás elfoglalás vacsora (2 éj).

4. NAP: BATALHA – ÓBIDOS – NAZARE – FATIMA

Ezen a napon mindenki eldöntheti, hogy marad a szálláshelyen és a fatimai kegyhely misztikus jellegét akarja élvezni, vagy tesz velünk egy fakultatív kirándulást Közép-Portugália nevezetességei között. Először meglátogatjuk a világ egyik legszebb gótikus katedrálisát Batalhában. Lenyűgöző építészeti remekmű a templom és annak kerengője, de még ezt is felülmúlja a Befejezetlen Kápolna. Nem véletlen a „kőbe vésett csipke” becenév. A portugál nemzeti stílus, amely Mánuel királyról kapta a nevét, itt a gótikával fonódik össze. Érthető, hogy ez is az UNESCO Világörökség Listáján szereplő látványosság, csakúgy, mint Tomar, Porto és Guimaeres. Tovább utazva az alcobacai Szűz Mária Apátságot keressük fel. Ez a világ egyik legszebb ciszterci temploma. Az apszis rejti Pedro király és szerelme, Inés de Castro gazdagon díszített síremlékét. A ciszterci rendhez tartozó kolostor nagy területen fekszik, hisz a rend fénykorában 999 szerzetes élt itt. Különösen látványos a csempével borított konyha. Ezt követően egy hangulatos kisvárosba, Óbidosba buszozunk, melyet középkori falak és bástyák öveznek. Speciális atmoszférája miatt sok művész választotta lakhelyének. Itt nemcsak a látnivalókban tudunk gyönyörködni, hanem a városka híres termékét, a meggylikőrt, a ginját is meg lehet kóstolni, sőt vásárolni is tudnak belőle. Késő délután az óceánpartra, Nazaréba látogatunk el. Mind a sziklán elterülő felsőváros, mind a széles fövenyű, finom homokkal rendelkező óceánpart, kellemes élményt ígér. Az alsóvárosban helyi, ízletes halételeket fogyaszthatunk, szuveníreket vásárolhatunk, a felsővárosban száraz, aszalt, kandírozott gyümölcsöket ízlelhetünk, és természetesen a szikla kilátójából pompás panorámában gyönyörködhetünk. Estére érünk vissza szálláshelyünkre, ahol vacsorával várnak bennünket.  Fakultatív Batalha – Alcobaca – Óbidos – Nazare – Fatima kirándulás 2 belépővel (jelentkezés a helyszínen): 50 €

5. NAP: FATIMA – SINTRA – C. DA ROCA – LISSZABON

A mai napon először Portugália közép-nyugati részét keressük fel. Első állomásunk Sintra, mely káprázatos környezetben található. A király nyári rezidenciájaként szolgáló palota a Grimm mesék világát idézi. Byron szerint ez a világ legszebb városa, ezért is választotta lakhelyéül. Ezt követően a Cabo da Rocához utazunk, a kontinens legnyugatibb pontjához, ahonnan 147 m magasról pillanthatunk le a hullámzó óceánra. Itt vásárolható egy oklevél, amely igazolja, hogy Ön a földrész legnyugatibb pontján járt. Az óceánpart mentén haladva Estorilt (Horthy Miklós töltötte itt utolsó éveit) és Cascaist érintve érkezünk a fővárosba. Lisszabon izgalmas, változatos látnivalókat nyújtó város. Városnézésünket a Belém negyedben kezdjük. A Torre de Belém a Tejo vizében álló többszáz éves torony. A közelében lévő Felfedezők Emlékművén a leghíresebb portugál hajósok szobrai találhatóak. Mégsem ezek a negyed legértékesebb alkotásai, hanem a Jeromos-templom. A batalhai katedrálishoz hasonlóan itt található az ország egyik legszebb kerengője, azonkívül több híres ember síremléke is. Sok neves tengerész e templomban mondta el utolsó imáját mielőtt elindult a hónapokig tartó hajóútjára. Szállás Lisszabonban ****-os szállodában (2 éj).

6. NAP: LISSZABON

A mai napon a belváros nevezetességeit tekintjük meg. Sétánk fő látványosságai a Főtér, a Praca do Comercio, a Baixa elegáns utcái, majd az Alfama szűk sikátorai. Barangolásunk során mielőtt a Sét (Katedrálist) elérnénk – ahol megkeresztelték Padovai Szent Antalt –, megtekintjük azt a templomot, melyet Szent Antal szülőháza fölé emeltek. Sokan nem tudják róla, hogy a híres szent nem olasz származású, hanem Lisszabonban született. Továbbhaladva a domb tetején álló Szent György vár kárpótol bennünket a gyaloglás okozta fáradozásainkért. A látkép Lisszabonra nagy élmény. Rövid szabadprogram is lesz a nap folyamán, amikor lesz lehetőség a belváros egyik hangulatos teraszára kiülni, megkóstolni egy tipikus portugál bort, pár különleges falatot elfogyasztani, vagy emléktárgyat vásárolni. A hegyről Lisszabon nevezetes villamosával jövünk le a központi Rossio térre. Szállás, mint előző nap.

7. NAP: LISSZABON – BUDAPEST

Reggeli után a VII. Eduárd parkot és a „Hideg Ház” nevezetű botanikus kertet tekintjük meg, majd a hegy tetején lévő Királyi Palota szerepel programunkban. Szabadidőt követően a Kocsi múzeumban majd a hatalmas Óceanáriumhoz megyünk. Transzfer a repülőtérre, csomagfeladás, majd menetrend szerint átszállással repülés Budapestre, ahová várhatóan éjszaka érkezünk.

Az áprilisi és májusi időpontok a repülő menetrendje miatt fordított programsorrenddel valósulnak meg. Májusi utunk egy Duero-völgyi kirándulással (+1 nap) bővített.

+1. NAP MÁJUSNÁL: PORTO – DUERO VÖLGY – PORTO

Reggeli után egyéni időtöltés Portoban, vagy eljöhet velünk fakultatív kirándulásra a Duero folyó völgyében, ahol teljesen más szemszögből ismerheti meg a vidéket. A kirándulás során megismerheti a helyi ízeket és kultúrát is. Duero-völgyi kirándulás borkóstolóval, ebéddel: 110 € +25 € hajókázás a folyón. 

LátnivalóBelépődíj
Porto - Tőzsdepalota14 €
Porto - Sé katedrális - kerengő3 €
Porto - Borház17 €
Braganza palota6 €
Braga - katedrális5 €
Coimbra - Sé Velha3 €
Coimbra Egyetem14 €
Coimbra - Szent Kereszt templom4 €
Tomar - Templomos Lovagrendek várkastély10 €
Sintra - Királyi Palota14 €
Lisszabon - Sé Velha5 €
Lisszabon - Jeromos templom12 €
Lisszabon - Szent György vár15 €
Lisszabon - Óceanográfiai múzeum25 €
Lisszabon - Botanikus kert4 €
Lisszabon - Királyi palota8 €
Lisszabon - Kocsimúzeum8 €
Porto - Szent Ferenc Templom10 €
Sintra - Regaleira Palota12 €
Batalha - templom10 €
Alcobaca10 €
Lisszabon - Villamos3 €
Helyi és idegenforgalmi adók12 €

Belépők ára: kb.: 224 € + 50 € fakultatív kirándulás

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint.  Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.8
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.6
Ellátás
4.4
Gyakori kérdések
Balogh Edit
Budapest
2024.06.01

Április végén vettünk részt a Portugáliát bemutató körúton. Többek között azért választottuk ezt az utat, mert csak a PROKO programjában szerepelt Bom Jesus De Monte (Braga). Nagyon jó döntés volt, mert látni kell, csodás! Illetve a PROKO-nál nem ugyanabba/ugyanabból a városból volt a repülés. Lisszabonnba érkeztünk és Portoból jött a gépünk haza, ami praktikus ötlet részükről. Ez az ország dobogós helyre került az általunk megismert sok európai úti cél között. Minden helyszín, minden város remekül lett összeválogatva a programban. Minden flottul ment, pontos menetrendek, tapasztalt, Portugáliát rajongással ismertető idegenvezető, (Gulyás Miklós), korrekt 4*-os szállodák, kifogástalan svédasztalos étkezések. Az út nem könnyed sétafika, kíván némi fizikai erőnlétet, de minden fáradságot megér! Nagyon elégedetten tértünk haza, visszavágyunk! Portóban szívesen eltöltenénk még 1-2 napot! :) Köszönjük szépen a fantasztikus szervezést az iroda dolgozóinak!

 • 5.0
Németh lászló
Veszprém
2024.05.28

Tisztelt Cím! A májusi Portugáliai körúton vettünk részt a feleségemmel. A Portugáliát már évek óta terveztük és borzasztóan örülünk, hogy rátaláltunk az irodára! Megvártuk míg leülepszik a sok élmény és csak most szeretnénk köszönetet mondani az útért. Különösen az idegenvezetésért, amit Gulyás Miklósnak köszönhetünk. Már voltunk pár vezetett úton, de ilyen felkészült figyelmes és fáradhatatlan vezetővel ritkán lehet találkozni! Nagy nagy köszönet neki, hogy bearanyozta az utat! Az biztos, hogy mi már keressük a következő lehetőséget, hogy utazzunk, és az is biztos, hogy a Prokotravel szerzett egy ajánló házaspárt, aki terjeszti a jó hírüket -- Üdvözlettel: Németh Lászlóné és László

 • 4.5
Petőcz Jánosné
Szekszárd
2023.09.12

Az augusztusi portugál körutazáson vettem részt, a programok jók voltak, de véleményem szerint van, amit nem kellene erőltetni, pl. villamosozás. Ami zavaró volt, hogy nagy létszámú csoport volt (45 fő), emiatt (is) kevésbé volt jó hangulatú a társaság. Szeretném kiemelni, hogy bár az idegenvezetőnk (Flores Andrea) mindent megtett a cél érdekében, mindenki kívánságát igyekezett teljesíteni. Nagy tudású, kedves, kellemes ember, sok érdekes, a történelmi, lexikális tudáson túl mutató dolgokról mesélt, beszélt. A jövőt tekintve javaslom kisebb csoportok indítását, valamint ne csak a múlt, a jelen is szerepeljen a programokban. Összességében nagy élmény volt számomra, nagyon várom a 2024. évre tervezett útjaik ismertetését, mert ha Isten is úgy akarja, jövőre ismét egy új útirányt nézünk ki.

 • 4.5
Ádám Anett Éva, Baranyai Attila
Budapest
2023.05.31

Miklós fantasztikus volt. Informatív, szórakoztató, látszik, hogy szereti amit csinál. Kommunikált az utasokkal. Odafele lerobbant a busz Mosonmagyaróvárnál, de gyorsan szereztek másikat. Szuper szállások voltak. Reggeli volt csak befizetve, összességében jó volt, egyedül Portóban nem volt az igazi a reggeli. Az idegenvezető 5*.

 • 4.8
Horváth Jolán
SZIGETSZENTMIKLÓS
2023.05.28

Az idegenvezető terjedelmes tudással rendelkezik, humoros, segítőkész. Az autóbusz kiváló, tiszta.

 • 4.8
Feczer Vilmos Tituszné
Budapest
2023.05.27

Korrekt. Az idegenvezetés csillagos 5*!!

 • 4.8
Hartmann Györgyné
Budapest
2023.05.26

Az év idegenvezetője címet kiérdemelte. Nagyon színvonalasan végzi a munkáját továbbra is.

 • 4.8
Sovány János József és Soványné Bánfalvi Gyöngyi Mária
Szeged
2023.05.25

Az idegenvezető nagyon szimpatikus, jó humorú ember. Hatalmas tudással rendelkező személyiség.

 • 4.5
Dr. Lovász Gabriella
Budapest
2023.05.21

Változatos, erőtpróbáló.

 • 4.8
Erdős Károly és Erdős Károlyné
Debrecen
2023.05.20

Kevesebb több. Az idegenvezető felkészült, intelligens, utasbarát. Szállások közül volt ilyen is olyan is (jó, kevésbé jó). Sok program, a látottak feldolgozásához idő kell.

 • 4.5
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Fedezzük fel Portugáliát! úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló időpontban

Nyaralás és kulturális kikapcsolódás Andalúziában
Nyaralás és kulturális kikapcsolódás Andalúziában
6
NAP

Kényelmes csillagtúra, minden nap fantasztikus kirándulásokkal Dél-Spanyolország csodás városaiba. Fürdőzési lehetőséggel a Földközi-tengerben.

599 000 Ft-tól
Mór emlékek Andalúziában
Mór emlékek Andalúziában
6
NAP

4.9

31 értékelés

Kényelmes csillagtúra, minden nap fantasztikus kirándulásokkal Dél-Spanyolország csodás városaiba.

599 000 Ft-tól
Több mint Bécs
Több mint Bécs
4
NAP

4.9

37 értékelés

KI ne ismerné a magyarok egyik kedvenc szomszédos fővárosát. Utunk során Bécs mellett megmutatjuk Önöknek a környék legszebb látnivalóit is. Hajózás Wachau vidékén, Melk, Krems, Laxenburg. Csupa pompás helyszín és mindezt csillagtúra szerűen, 4*-os bécsi szállodánkból kiindulva.

147 000 Ft-tól

Utazások hasonló árban

Marokkó mesés kincsei
Marokkó mesés kincsei
8
NAP

4.8

34 értékelés

Észak-Afrika talán legizgalmasabb országa. Ha végigjárjuk a királyi városokat és annak bazárait, kicsit olyan, mintha visszautaznánk az időben.

629 000 Ft-tól
Viva Espana
Viva Espana
7
NAP

4.7

26 értékelés

Spanyolország legjavát járjuk végig 7 napban. A tengertől indulunk és a szárazföld közepén fejezzük be utunkat, de csak egyszer kell költözni közben.

469 000 Ft-tól
India - Aranyháromszög
India - Aranyháromszög
8
NAP

4.9

18 értékelés

A legikonikusabb és fontosabb látnivalókat mutatjuk be Önöknek az utazás alatt. Delhi - Jaipur - Agra, vagy az Aranyháromszög városai várják Önöket is.

639 000 Ft-tól
Petrától a Holt-tengerig - Jordánia
Garantált indulásGarantált indulás
Petrától a Holt-tengerig - Jordánia
8
NAP

4.9

35 értékelés

Felsorolni is nehéz hány féle és fajta látnivalót kereshetünk fel ebben az országban. A legfontosabb talán a Világ 7 Új Csodája közül az egyik, Petra. De fürdőzhetünk a Holt-tengerben, túrázhatunk dzsippekkel Wadi Rumban, ámulhatunk az ősi városok szépségén.

549 000 Ft-tól
A Balkán ismeretlen szeglete: Albánia és Észak-Macedónia
A Balkán ismeretlen szeglete: Albánia és Észak-Macedónia
8
NAP

4.8

29 értékelés

Idegenként érkezünk, de barátként távozunk. Albániára mindenki jó szívvel emlékszik vissza.

534 000 Ft-tól