Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Április 02 - 08.
529 000 Ft
Április 23 - 29.
529 000 Ft
Május 07 - 14.
539 000 Ft
Június 04 - 10.
529 000 Ft
Július 20 - 26.
529 000 Ft
Augusztus 10 - 16.
529 000 Ft
Szeptember 24 - 30.
549 000 Ft
Október 15 - 21.
529 000 Ft
Az út áttekintése

·  Panoráma Európa legnyugatibb pontjáról
·  9 portugál világörökségi látnivaló
·  Szt. Antal szülőhelye és Fatima zarándokhelye
·  Borkóstoló egy tradicionális portói borászatban

Nagy meglepetést okoztak a portugál városok! Európa szélén a művészet milyen magasságokig jutott el, és egyedi, ami e bájos országban a szemünk elé tárul.
Gulyás Miklós – 2018 Év Idegenvezetője Magyarországon


Az utazás blogbejegyzését itt találja!

Utasaink véleménye

4.7

Utazás:
Repülővel
Szállás:
4 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők és fakultatív programok
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (30)

1. NAP: BUDAPEST – PORTO

Menetrend függvényében, várhatóan a déli órákban repülés átszállással Budapestről Portoba. Évszázadok óta rivalizál egymással Porto és Lisszabon. Az út végére Önök is eldönthetik, hogy melyik a szebb város. Megérkezést követően, délután városnézés a borairól, különleges hídjáról és szép épületeiről ismert városban. Programunk során többek közt megtekintjük a régi katedrálist, a díszes Tőzsdepalotát, a hatalmas acélhidat, a színes házakkal tarkított kikötőt, sőt egy jellegzetes portói borospincét is felkeresünk, ahol elmagyarázzák, miért oly híres és különleges a portói bor. Megkóstoljuk, és akiknek ízlik, azok vásárolhatnak is belőle. Szállás elfoglalása (2 éj).

2. NAP: PORTO – GUIMARAES – BOM JEZUS D.M. – BRAGA

Reggeli után először Guimaraest fedezzük fel. Ez a város volt Portugália első fővárosa a XII. században. Főterei (kettő is van egymás mellett), utcái, városfalai és a vár, a portugál történelem kezdetéhez repítenek vissza bennünket. Folytatjuk utunkat Bragába, és közben megtekintjük Bom Jesus do Montét is, mely méltán híres látványossága a környéknek. A szép fekvésű kertben lévő templom a zarándokok közkedvelt helye, ahová kutakkal, allegórikus domborművekkel díszített pompás lépcsősoron keresztül juthatunk fel. A dombtetőről csodaszép kilátás tárul elénk. Bragába érve megtekintjük a híres katedrálist melyben az első portugál főherceg síremléke található, aki a sírfelirat szerint magyar származású volt. 100 templom, elegáns paloták és terek tanúskodnak a város gazdagságáról és a történelem folyamán betöltött fontos szerepéről. Programunk befejeztével utazunk vissza szállásunkra.

3. NAP: COIMBRA – TOMAR – FATIMA

Ezen a napon először Coimbrát keressük fel. Az ország kulturális fellegvára ez a város, hiszen az egyeteme – a salamancai után – évszázadokon keresztül az Ibériai-félsziget legjelentősebb oktatási központja volt. Itt lelünk Portugália legszebb románkori katedrálisára is. Az ország első két királyának síremlékét a Szent Kereszt templom rejti. A városban gyönyörű kék-fehér csempéket csodálhatunk meg, amelyeket azulejónak hívnak. Folytatva utunkat, a Világörökség részeként számontartott tomari Templomos Lovagrendek várkastélyát nézzük meg. A gótika, a manuel és a platereszk stílus bámulatos összefonódását tükrözi az épület. Késő délután Portugália egyik leglátogatottabb zarándokhelyére érkezünk, Fatimába. Azon a helyen, ahol a kegytemplom épült, a legenda szerint Szűz Mária három pásztorgyerek előtt többször is megjelent. A kegyhelynél mindenkinek lesz ideje áhítatra, elmélkedésre, nézelődésre. Szállás elfoglalás vacsora (2 éj).

4. NAP: BATALHA – ÓBIDOS – NAZARE – FATIMA

Ezen a napon mindenki eldöntheti, hogy marad a szálláshelyen és a fatimai kegyhely misztikus jellegét akarja élvezni, vagy tesz velünk egy fakultatív kirándulást Közép-Portugália nevezetességei között. Először meglátogatjuk a világ egyik legszebb gótikus katedrálisát Batalhában. Lenyűgöző építészeti remekmű a templom és annak kerengője, de még ezt is felülmúlja a Befejezetlen Kápolna. Nem véletlen a „kőbe vésett csipke” becenév. A portugál nemzeti stílus, amely Mánuel királyról kapta a nevét, itt a gótikával fonódik össze. Érthető, hogy ez is az UNESCO Világörökség Listáján szereplő látványosság, csakúgy, mint Tomar, Porto és Guimaeres. Tovább utazva az alcobacai Szűz Mária Apátságot keressük fel. Ez a világ egyik legszebb ciszterci temploma. Az apszis rejti Pedro király és szerelme, Inés de Castro gazdagon díszített síremlékét. A ciszterci rendhez tartozó kolostor nagy területen fekszik, hisz a rend fénykorában 999 szerzetes élt itt. Különösen látványos a csempével borított konyha. Ezt követően egy hangulatos kisvárosba, Óbidosba buszozunk, melyet középkori falak és bástyák öveznek. Speciális atmoszférája miatt sok művész választotta lakhelyének. Itt nemcsak a látnivalókban tudunk gyönyörködni, hanem a városka híres termékét, a meggylikőrt, a ginját is meg lehet kóstolni, sőt vásárolni is tudnak belőle. Késő délután az óceánpartra, Nazaréba látogatunk el. Mind a sziklán elterülő felsőváros, mind a széles fövenyű, finom homokkal rendelkező óceánpart, kellemes élményt ígér. Az alsóvárosban helyi, ízletes halételeket fogyaszthatunk, szuveníreket vásárolhatunk, a felsővárosban száraz, aszalt, kandírozott gyümölcsöket ízlelhetünk, és természetesen a szikla kilátójából pompás panorámában gyönyörködhetünk. Estére érünk vissza szálláshelyünkre, ahol vacsorával várnak bennünket.  Fakultatív Batalha – Alcobaca – Óbidos – Nazare – Fatima kirándulás 2 belépővel (jelentkezés a helyszínen): 50 €.

5. NAP: FATIMA – SINTRA – C. DA ROCA – LISSZABON

A mai napon először Portugália közép-nyugati részét keressük fel. Első állomásunk Sintra, mely káprázatos környezetben található. A király nyári rezidenciájaként szolgáló palota a Grimm mesék világát idézi. Byron szerint ez a világ legszebb városa, ezért is választotta lakhelyéül. Ezt követően a Cabo da Rocához utazunk, a kontinens legnyugatibb pontjához, ahonnan 147 m magasról pillanthatunk le a hullámzó óceánra. Itt vásárolható egy oklevél, amely igazolja, hogy Ön a földrész legnyugatibb pontján járt. Az óceánpart mentén haladva Estorilt (Horthy Miklós töltötte itt utolsó éveit) és Cascaist érintve érkezünk a fővárosba. Lisszabon izgalmas, változatos látnivalókat nyújtó város. Városnézésünket a Belém negyedben kezdjük. A Torre de Belém a Tejo vizében álló többszáz éves torony. A közelében lévő Felfedezők Emlékművén a leghíresebb portugál hajósok szobrai találhatóak. Mégsem ezek a negyed legértékesebb alkotásai, hanem a Jeromos-templom. A batalhai katedrálishoz hasonlóan itt található az ország egyik legszebb kerengője, azonkívül több híres ember síremléke is. Sok neves tengerész e templomban mondta el utolsó imáját mielőtt elindult a hónapokig tartó hajóútjára. Szállás Lisszabonban ****-os szállodában (2 éj).

6. NAP: LISSZABON

A mai napon a belváros nevezetességeit tekintjük meg. Sétánk fő látványosságai a Főtér, a Praca do Comercio, a Baixa elegáns utcái, majd az Alfama szűk sikátorai. Barangolásunk során mielőtt a Sét (Katedrálist) elérnénk – ahol megkeresztelték Padovai Szent Antalt –, megtekintjük azt a templomot, melyet Szent Antal szülőháza fölé emeltek. Sokan nem tudják róla, hogy a híres szent nem olasz származású, hanem Lisszabonban született. Továbbhaladva a domb tetején álló Szent György vár kárpótol bennünket a gyaloglás okozta fáradozásainkért. A látkép Lisszabonra nagy élmény. Rövid szabadprogram is lesz a nap folyamán, amikor lesz lehetőség a belváros egyik hangulatos teraszára kiülni, megkóstolni egy tipikus portugál bort, pár különleges falatot elfogyasztani, vagy emléktárgyat vásárolni. A hegyről Lisszabon nevezetes villamosával jövünk le a központi Rossio térre. Szállás, mint előző nap.

7. NAP: LISSZABON – BUDAPEST

Reggeli után a VII. Eduárd parkot és a „Hideg Ház” nevezetű botanikus kertet tekintjük meg, majd a hegy tetején lévő Királyi Palota szerepel programunkban. Szabadidőt követően a Kocsi múzeumban majd a hatalmas Óceanáriumhoz megyünk. Transzfer a repülőtérre, csomagfeladás, majd menetrend szerint átszállással repülés Budapestre, ahová várhatóan éjszaka érkezünk.

Az áprilisi és májusi időpontok a repülő menetrendje miatt fordított programsorrenddel valósulnak meg. Májusi utunk egy Duero-völgyi kirándulással (+1 nap) bővített.

+1. NAP MÁJUSNÁL: PORTO – DUERO VÖLGY – PORTO

Reggeli után egyéni időtöltés Portoban, vagy eljöhet velünk fakultatív kirándulásra a Duero folyó völgyében, ahol teljesen más szemszögből ismerheti meg a vidéket. A kirándulás során megismerheti a helyi ízeket és kultúrát is. Duero-völgyi kirándulás borkóstolóval, ebéddel: 110 € +25 € hajókázás a folyón. 

LátnivalóBelépődíj
Porto - Tőzsdepalota14 €
Porto - Sé katedrális - kerengő3 €
Porto - Borház17 €
Guimaraes - vár6 €
Braga - katedrális5 €
Coimbra - Sé Velha3 €
Coimbra Egyetem14 €
Coimbra - Szent Kereszt templom4 €
Tomar - Templomos Lovagrendek várkastély10 €
Sintra - Királyi Palota14 €
Lisszabon - Sé Velha5 €
Lisszabon - Jeromos templom12 €
Lisszabon - Szent György vár15 €
Lisszabon - Óceanográfiai múzeum25 €
Lisszabon - Botanikus kert4 €
Lisszabon - Királyi palota8 €
Lisszabon - Kocsimúzeum8 €
Porto - Szent Ferenc Templom10 €
Sintra - Regaleira Palota12 €
Batalha - templom10 €
Alcobaca10 €
Lisszabon - Villamos3 €
Helyi és idegenforgalmi adók12 €

Belépők ára: kb.: 224 € + 50 € fakultatív kirándulás

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint.  Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.8
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.6
Ellátás
4.4
Gyakori kérdések
Petőcz Jánosné
Szekszárd
2023.09.12

Az augusztusi portugál körutazáson vettem részt, a programok jók voltak, de véleményem szerint van, amit nem kellene erőltetni, pl. villamosozás. Ami zavaró volt, hogy nagy létszámú csoport volt (45 fő), emiatt (is) kevésbé volt jó hangulatú a társaság. Szeretném kiemelni, hogy bár az idegenvezetőnk (Flores Andrea) mindent megtett a cél érdekében, mindenki kívánságát igyekezett teljesíteni. Nagy tudású, kedves, kellemes ember, sok érdekes, a történelmi, lexikális tudáson túl mutató dolgokról mesélt, beszélt. A jövőt tekintve javaslom kisebb csoportok indítását, valamint ne csak a múlt, a jelen is szerepeljen a programokban. Összességében nagy élmény volt számomra, nagyon várom a 2024. évre tervezett útjaik ismertetését, mert ha Isten is úgy akarja, jövőre ismét egy új útirányt nézünk ki.

 • 4.5
Ádám Anett Éva, Baranyai Attila
Budapest
2023.05.31

Miklós fantasztikus volt. Informatív, szórakoztató, látszik, hogy szereti amit csinál. Kommunikált az utasokkal. Odafele lerobbant a busz Mosonmagyaróvárnál, de gyorsan szereztek másikat. Szuper szállások voltak. Reggeli volt csak befizetve, összességében jó volt, egyedül Portóban nem volt az igazi a reggeli. Az idegenvezető 5*.

 • 4.8
Horváth Jolán
SZIGETSZENTMIKLÓS
2023.05.28

Az idegenvezető terjedelmes tudással rendelkezik, humoros, segítőkész. Az autóbusz kiváló, tiszta.

 • 4.8
Feczer Vilmos Tituszné
Budapest
2023.05.27

Korrekt. Az idegenvezetés csillagos 5*!!

 • 4.8
Hartmann Györgyné
Budapest
2023.05.26

Az év idegenvezetője címet kiérdemelte. Nagyon színvonalasan végzi a munkáját továbbra is.

 • 4.8
Sovány János József és Soványné Bánfalvi Gyöngyi Mária
Szeged
2023.05.25

Az idegenvezető nagyon szimpatikus, jó humorú ember. Hatalmas tudással rendelkező személyiség.

 • 4.5
Dr. Lovász Gabriella
Budapest
2023.05.21

Változatos, erőtpróbáló.

 • 4.8
Erdős Károly és Erdős Károlyné
Debrecen
2023.05.20

Kevesebb több. Az idegenvezető felkészült, intelligens, utasbarát. Szállások közül volt ilyen is olyan is (jó, kevésbé jó). Sok program, a látottak feldolgozásához idő kell.

 • 4.5
Kósa István, Kósa Istvánné
Tata
2023.05.19

Változatos program, szép tájak, érdekes látnivalók. Kiváló tudás, nagyszerű előadás (és még humor is). Az autóbusz tiszta, kényelmes. A szállás jó, némi hiányossággal. Az étkezés egyhangú, nem elég változatos.

 • 4.3
Oláhné Tóth Ibolya Magdolna, Oláh László István
Debrecen
2023.05.17

Az idegenvezetés kiváló, utascentrikus. A buszra tisztaság, felszereltség, kényelem jellemezte. A gépkocsivezetők biztonságosak, alkalmazkodók. Nem tetszett a Coimbra egyetem, a többi egyébként jó volt. A szállásoknál Porto kiváló, Fatima jó, Lisszabon közepes, étkezésnél ugyanez.

 • 4.3
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Fedezzük fel Portugáliát! úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Madeirai vakáció és Lisszabon
Madeirai vakáció és Lisszabon
7
NAP

4.9

38 értékelés

Létezik, hogy az Atlanti-óceánban egy kis szigetnek ilyen tökéletes időjárása, buja növényzete és bájos városai legyenek?! Természetesen igen! Ez Madeira!

499 000 Ft-tól

Utazások hasonló időpontban

Olasz művészetek és ízek nyomában
Olasz művészetek és ízek nyomában
5
NAP

4.9

30 értékelés

Az olasz művészet remekei, igazi gasztro élmények, tűzpiros Ferrarik, látogatás San Marinóban. Mindez egyetlen út alatt!

225 000 Ft-tól
Az ír sziget meghódítása
Az ír sziget meghódítása
8
NAP

4.7

31 értékelés

Nyugatról-keletre végigjárjuk az egész szigetet, miközben meglátogatjuk a legfontosabb látnivalókat, és kóstolhatunk whiskey-t és sört is.

789 000 Ft-tól
Csúcs napok
Csúcs napok
6
NAP

4.9

49 értékelés

Utunk során végigkísérjük az Alpok vonulatait 3 országon át. Újra és újra megbizonyosodhatunk róla, hogy a természetnél nincs szebben alkotó erő.

319 000 Ft-tól

Utazások hasonló árban

Svájc repülővel és vonattal
Svájc repülővel és vonattal
5
NAP

4.9

25 értékelés

Svájcban a helyi közlekedés is óramű pontossággal működik, így bátran elindulhatunk a környék felfedezésére vonattal is.

594 000 Ft-tól
Ahol nem bánnak skótul a látnivalókkal
Ahol nem bánnak skótul a látnivalókkal
4
NAP

Nem, nem kötelező az uraknak a skót szoknya viselése az út alatt, de mindenkinek kötelező elmerülni a többszáz éves műremekek világában. Felkeressük többek között a Da Vinci kód című filmből már ismert Rosslyn kápolnát is.

459 000 Ft-tól
Fjordok közt a Skandináv-félszigeten
Fjordok közt a Skandináv-félszigeten
11
NAP

4.7

30 értékelés

A norvég fjordok csodás világa mellett 3 skandináv fővárosba is elkalauzoljuk Önöket. Hajózunk a fjordokban és kompolunk a kontinens és a skandináv-félsziget között. Repülős csatlakozási lehetőség!

589 000 Ft-tól
A tűz országa, Azerbajdzsán
A tűz országa, Azerbajdzsán
9
NAP

4.9

6 értékelés

Baku lenyűgöző elegye az ősinek és az ultramodernnek. Az óvárosban, a XI. században épült városfal mellől fotózhatjuk a luxus felhőkarcolókat.

599 000 Ft-tól
A varázslatos Elba - Korzika - Szardínia
A varázslatos Elba - Korzika - Szardínia
9
NAP

4.8

36 értékelés

A mesés 3 sziget, mint a gyöngyök. Egymás után felfűzve ragyognak a francia és olasz ékkövek.

509 000 Ft-tól