Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Június 09 - 19.
589 000 Ft
Augusztus 11 - 21.
599 000 Ft
Érdekel az utazás!

Emlékeztetőt kérek, ha lesz újra foglalható időpont.

Az út áttekintése

A program repülős utazással is elérhető.
A részletekért kattintson ide!

·  Idén kibővítve, + 1 nap és megújítva
·  3 skandináv fővárosban városnézés
·  Hajózás a hegyekkel körbeölelt fjordokon
·  Több tucat vízesés, érdekes növényzet

Elképzelhetetlennek tűnt felmászni az oslói Operaház hófehér márvány oldalán a legtetejéig… Megcsináltuk! Előttünk feküdt a fjord és a modern város.
Prónay Gyula – A Proko Travel alapító tulajdonosa

Utasaink véleménye

4.7

Utazás:
Autóbusszal
Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák, 1 éj hajón
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők és hasznos információk
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (30)

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – AUSZTRIA – NÉMETORSZÁG

Reggeli indulás, utazás Ausztrián keresztül Németországba. Közben rövid kitérőt teszünk a Walhallához. Ez egy különleges klasszicista épület a Duna-part közelében egy dombon, ahol megtekinthetjük a híres emberek csarnokát, szobrait. Este szál­lás, fakultatív vacsora.

2. NAP: HAMBURG – LÜBECK

Reggeli után Hamburg felé indulunk. Repülős utasokkal együtt rövid, buszos városnézés Hamburgba: kikötői negyed, belvá­ros… Ezt követően Lübeckbe utazunk, ahol gyalogos város­nézés. Az Óvárosa az UNESCO Világörökség Listáján is szerepel. Megtekintjük (kívülről) a Mária-templomot, a Thomas Mann által híressé vált Buddenbrook-házat, a különböző stílusokat magán viselő városházát, és a Holstentort. (A napi programot meghatározza a repülőgép hamburgi érkezése). Szállás.

3. NAP: RØDBY – KOPPENHÁGA – SVÉDORSZÁG

Reggel kompátkelés Puttgarden-Rødby között. Dániai szigeteket érintve haladunk átlósan keresztül az országon. A déli órákban Koppenhágába érkezés. A dán fővárosban gyalogos városné­zés: Amalienborg-palota, mely a királyi pár otthona, városháza, Strøget a híres sétálóutca, Nyhavn-kikötő mely a fiatalok ked­venc helye, Christiansborg, és a közismert „Kis hableány” szobor, mely Dánia jelképe. Városnézés után Európa leghosszabb hídján kelünk át Svédországba. Szállás már Svédországban.

4. NAP: STOCKHOLM

Reggel továbbutazunk Stockholmba. Programunkat a Gamla Stan-on kezdjük. Ezen a szigeten van az óváros, a Királyi palota és a Koronázó templom. Impozáns látvány a tengerpartra épített Városháza is. Folytatva a városnézésünket ellátogatunk a modern városrészbe. Lefényképezhetjük a Nobel díj átadásnak helyet adó épületet, majd a piacteret és a modern negyed sétá­lóutcáját. A Stockholmba látogatók nem mulaszthatják el a Vasa Múzeum felkeresését. Itt őrzik II. Gusztáv Adolf fenséges hajó­ját, amely 335 hullámsírban eltöltött év után tekinthető meg. Szállásunk a város közelében lesz.

5. NAP: OSLO

Reggeli után indulás a norvég főváros felé. Látványos, fenyő­erdőkkel és tavakkal színesített tájon halad autóbuszunk. Oslóval történő ismerkedésünket a híres Skanzen megtekin­tésével kezdjük, ahol az északi építészet különleges, többszáz éves épületei láthatóak. A belvárosban tett gyalogos városné­zés során láthatjuk a Királyi palotát, a Parlamentet, a Nemzeti Színház és Egyetem épületét. A monumentális városháza belső tere, modern freskókkal díszített. Itt szokták átadni a Nobel-békedíjat. Az épület előtt láthatjuk a szép Oslo-fjordot. Ezt követően kimegyünk a híres Vigeland-szoborparkba. Több mint 100 különlegesebbnél-különlegesebb szobor található itt. Este elfoglaljuk szállásunkat.

6. NAP: HAMAR – LILLEHAMMER – ÅNDELSNES

Oslót elhagyva a Mjosa-tó mentén haladunk észak-nyu­gati irányba. Útközben Hamarban láthatunk egy felfordí­tott viking hajóra emlékezetető épületet. Lillehammerben a híres olimpiai sísáncot keressük fel. Ezt követően a csodaszép Gundbrandsdalen-völgyön haladunk keresztül, melyet gyors­folyású folyók és vízesések tarkítanak. Åndelsneshez érve egy fárasztó, de meseszép programot javaslunk. Gondolával fel tudunk menni a Nesaksla hegyre, vagy a Ramsdallépcsőn az 580 m magasságban lévő különleges kilátóhoz tudunk feljutni. (Túracipő használata feltétlenül ajánlott). A kilátóról, jó idő ese­tén mesés a látvány az alattunk húzódó fjordra. Fárasztó, de egy életre maradandó élményt nyújtó program. Ezt követően elfog­laljuk szállásunkat.

7. NAP: TROLLOK ÚTJA – GEIRANGER FJORD – SASOK ÚTJA

A Trollok útján indulunk tovább, mely Norvégia talán leghíre­sebb panorámás útja. Ezt a norvégiai hágót 1936-ban, 8 évnyi építkezés után nyitották meg. Tizenegy hajtűkanyar várja itt az utazókat, 930 méteres tengerszint feletti magasságban, néhol 9%-os emelkedőkkel. Az igen látványos útszakasz hangsúlyos pontja a Stigfossen vízesés, amely a hegyoldalon lezúdulva a csúcs felé tartó út egy kis hídja alatt fut át. A nap során végig­haladunk a Sasok útján is, mely a Geiranger fjordhoz vezet. Ott kompra szállunk és egy kb. 1,5 órás hajóúton megyünk Hellesyltig. Hajókázás közben kiváló felvételek készülhetnek a fjordot ölelő hegyekről, vízesésekről. Kikompolás után busszal folytatjuk utunkat Sogndalig. Szállás.

8. NAP: SOGNE-FJORD – BERGEN – NORDHEIMSUND

A következő mesés fjord a Sogne-fjord, mely mentén hala­dunk. Számtalan vízesést érintünk a mai napon is. Bergenbe érve gyalogos városnézés keretében ismerkedünk meg a bel­várossal, a kikötőnél (Bryggen) található hangulatos halpiac­cal és az UNESCO Világörökségi Listán szereplő Hanza-házakkal. Az érdeklődők egyéni program keretében a siklóvasúttal fel­mehetnek egy remek panorámát nyújtó kilátópontra. Szabadprogramunk után szállásunkra buszozunk.

9. NAP: HARDANGER-FJORD – ODDA – STAVANGER – BEHAJÓZÁS

A mai napunk is a mesés norvég tájról fog szólni. Hardanger-fjord mellett haladunk déli irányba. Útközben megtekintjük a fantasztikus Voringfoss vízesést. Odda érintésével kora esti órákban érkezünk Stavangerbe. A kb. 20 órakor induló hajóba történő beszállásáig ismerkedünk Stavangerrel. (Ennek időtar­tama a városba érkezéstől függ). Éjszakai szállás a hajón 4 ágyas (igény esetén 2 ágyas) tusoló/ WC-s belső kabinokban.

10. NAP: HIRTSHALS (DÁNIA) – JELLING – NÉMETORSZÁG

Az Atlanti-óceánon haladunk a kb. 10 szintes tengerjáró hajó­val (éttermek, bár, disco, üzletek). Reggeli még a fedélzeten. Dániába kikötésünk után, Jelling felé folytatjuk utunkat és meg­állunk egy különleges látványosságnál. Régi viking írású köveket tekintünk meg. (UNESCO Világörökség). Ezt követően a repülős utasainkat elvisszük a hamburgi repülőtérre. Buszos utasaink folytatják útjukat Németországba. Szállás Magdeburgnál lesz.

11. NAP: NÉMETORSZÁG – BUDAPEST

Reggel indulás és folyamatos utazás rövid pihenőkkel Csehországon keresztül Magyarországra. Az esti órákban hazaérkezés. Budapest után mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Walhalla5 €
Lübeck - Mária-templom2 €
Stockholm - Dóm (fakultatív) (csak kártyával lehet fizetni)8 €
Stockholm - Királyi Palota (fakultatív)18 €
Stockholm - Vasa Múzeum20 €
Oslo - Fram múzeum13 €
Oslo - Skanzen16 €
Bergen-i felvonó (2 irány) (fakultatív)16 €
Romsdalen gondola
49 €

Belépők ára: kb.: 147 €

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap. 

A skandináv államokban sok helyen csak bankkártyával lehet fizetni, mert ki akarják vezetni a készpénzforgalmat az országban. Ezért is érdemes magukkal hozni bank- vagy hitelkártyát és azzal rendezni a személyes kiadásokat. A norvég és a svéd korona helyett eurót, vagy bankkártyát kell hozni, mivel az említett pénznemeket jelenleg Magyarországon nem beszerezhetőek és kint sem fogadják el.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése,
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Orlen benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Tatabánya Felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Program
4.8
Idegenvezető
4.8
Szállás
4.5
Ellátás
4.7
Gyakori kérdések
Derecskei János, Derecskei Jánosné
Debrecen
2023.08.20

Amire készültünk, mindent megkaptunk. Az idegenvezetés kitűnő, összehasonlítva más utakkal nagyon jó volt. A buszvezetők közül mindkettő a maximumot adta. A szállások számunkra megfeleltek. Az ételek mindenben kielégítők voltak. A maximális pont a teljes igazságot takarja, mert számunkra nagyon jó volt.

 • 5.0
LOSONCZI ILONA, KIRÁLY JÁNOS
Szeged
2023.08.18

Számunkra nagyon megfelelő, kiváló. Azt kaptuk, amire számítottunk. Az idegenvezetés precíz, hatalmas lexikális tudás, segítőkészség.

 • 5.0
Dr. Szente Magdolna
Szeged
2023.08.18

A program kitűnő. Az idegenvezető nagy lexikális tudással rendelkezik, zökkenőmentesen levezényelte a programokat. A busz kényelmes és tiszta. A buszvezető biztonságosan vezetett, bőséges ismerettel rendelkezik, a programok során önkéntes vállalással és tapasztalataival gazdagította a programot. A szállás és az étkezés is megfelelő.

 • 4.8
Páldy Gyula, Páldy Gyulané
Hódmezővásárhely
2023.08.16

Az idegenvezető rendkívül nagy tudású (gondos, figyelmes). A buszvezető mindent ismer, nagyon jól vezet, jobbat elképzelni sem tudok. A szállások közül mindegyik jó volt, volt amelyik jobb. Az étkezéseknél is volt, amelyik jobb volt, de mindegyik megfelelt.

 • 5.0
Tanka Sándor, Tanka Sándorné
Kisújszállás
2023.08.15

Nagyon tájékozott idegenvezető.

 • 4.5
Gyarmathi Mihály
Miskolc
2023.08.14

A gépkocsi vezető 5*.

 • 4.3
Nemeskéri Katalin, Nemeskéri Tibor
Cserszegtomaj
2023.08.13

Az étkezés során néhol zsúfoltság volt tapasztalható.

 • 4.8
Víg József, Vigné Szoták Éva
Sajószentpéter
2023.08.13

Megfelelő ár-érték arány. Az idegenvezető túl sokat nyelvészkedik, viszont humoros.

 • 4.5
TYICHINÉ ZSIROS ÁGNES
Békéscsaba
2023.08.11

Az idegenvezető szuper, sokirányú tájékoztatás. Az autóbusz jó minőségű, tiszta, a gépkocsi vezetők szuperek. A vacsora során a felszolgálás hosszú időt vett igénybe,

 • 4.3
Kaleszdorfer József
Dinnyés
2023.08.11

Az idegenvezető lexikális tudása nagy, történelmi ismeretei kiválók, kissé csapongó, a nyelvtani ismeretekre túl sok hangsúlyt fektet, néha nehezen követhető.

 • 4.5
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Fjordok közt a Skandináv-félszigeten úthoz hasonló utazások