Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Június 27 - Július 06. 404 000 Ft Autóbusszal Hajóval Nem foglalható
Augusztus 07 - 16. 404 000 Ft Autóbusszal Hajóval Nem foglalható
Az út áttekintése

A program repülős utazással is elérhető.
A részletekért kattintson ide!

·  3 skandináv főváros látnivalóinak megismerése
·  Hajózás a hegyekkel körbeölelt fjordokon
·  Vadregényes táj és több száz vízesés
·  Óceánjáró hajóval Norvégia és Dánia közt

"Elképzelhetetlennek tűnt felmászni az oslói Operaház hófehér márvány oldalán a legtetejéig… Megcsináltuk! Előttünk feküdt a fjord és a modern város."
Prónay Gyula – A Proko Travel ügyvezetője

Utasaink véleménye

4.7

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák, 1 éj hajón
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (14)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – AUSZTRIA – NÉMETORSZÁG

Reggeli indulás, utazás Ausztrián keresztül Németországba. Közben rövid kitérőt teszünk a Walhallához. Ez egy különle­ges klasszicista épület a Dunapart közelében egy dombon, ahol megtekinthetjük a híres emberek csarnokát, szobrait. Este szál­lásunkon fakultatív vacsora.

2. NAP: HAMBURG – LÜBECK

Reggeli után Hamburg felé indulunk. Repülős utasokkal együtt rövid buszos városnézés Hamburgban: kikötői negyed, belvá­ros… Ezt követően Lübeckbe utazunk, ahol gyalogos város­nézés. Óvárosa az UNESCO Világörökség Listáján is szerepel. Megtekintjük a Mária-templomot, a Thomas Mann által híressé vált Buddenbrook házat, a különböző stílusokat magán viselő Városházát és a Holstentort. Szállás.

3. NAP: RØDBY – KOPPENHÁGA – SVÉDORSZÁG

Reggel kompátkelés Puttgarden-Rødby között. Dániai szigeteket érintve haladunk átlósan keresztül az országon. A déli órákban Koppenhágába érkezés. A dán fővárosban gyalogos városnézés: Amalienborg-palota, mely a királyi pár otthona, Városháza, Strøget a híres sétálóutca, Nyhavn-kikötő, mely a fiatalok kedvenc helye, Christiansborg és a közismert „Kis hableány” szobor, mely Dánia jelképe. Városnézés után Európa leghosszabb hídján kelünk át Svédországba. Szállás már Svédországban.

4. NAP: STOCKHOLM

Reggel továbbutazunk Stockholmba. Programunkat a Gamla Stanon kezdjük. Ezen a szigeten van az óváros, a Királyi palota és a Koronázó templom. Impozáns látvány a tengerpartra épített Városháza is. Folytatva a városnézésünket ellátogatunk a modern városrészbe. Lefényképezhetjük a Nobel-díj átadásnak helyet adó épületet, majd a piacteret és a modern negyed sétálóutcáját. Tiszteletünket tesszük a meggyilkolt miniszterelnök, Olof Palme sírhelyénél is. A Stockholmba látogatók nem mulaszthatják el a Vasa Múzeum felkeresését. Itt őrzik II. Gusztáv Adolf fensé­ges hajóját, amely 335 hullámsírban eltöltött év után tekinthető meg. Szállásunk a város közelében lesz.

5. NAP: OSLO

Reggeli után indulás a norvég főváros felé. Látványos, fenyő­erdőkkel és tavakkal színesített tájon halad autóbuszunk. Oslóval történő ismerkedésünket a híres Skanzen megtekintésé­vel kezdjük, ahol az északi építészet különleges, többszáz éves épületei láthatóak. A szomszédos hajómúzeum a vikingkorba vezet vissza bennünket. A belvárosban tett gyalogos városnézés során láthatjuk a Királyi palotát, a Parlamentet, a Nemzeti Színház és az egyetem épületét. A monumentális Városháza belső tere modern freskókkal díszített. Itt szokták átadni a Nobel-békedíjat. Az épület előtt láthatjuk a szép Oslo-fjordot. Ezt követően kimegyünk a híres Vigeland-szoborparkba. Több mint 100 különlegesebbnél-különlegesebb szobor található itt. Este elfoglaljuk szállásunkat.

6. NAP: KÖZÉP-NORVÉGIA – FJORDI HAJÓZÁS

Reggeli után folytatjuk utunkat Közép-Norvégiába, a cso­daszép Tyri-fjord mentén haladunk tovább. Az út során gyönyörködhetünk a panorámában. Szinte megszámlálha­tatlan a vízesések száma, egymást érik a gyorsfolyású pata­kok, érdekes hegyi tavak. Több fotószünetet is tartunk. A Hallingskarvet-hegység lábánál haladva megérkezünk a Sogne-fjordhoz, amely a leghosszabb és legmélyebb fjord a világon. Fläm faluból lehetőség nyílik fakultatív program­ként 2 órás, mesés hajóútra az Aurlands-fjordon. Különleges élmény a meredek sziklafalak közt a keskeny, de nagyon mély fjordon hajózni. Ez Norvégia egyik legszebb fjordi szakasza, nem véletlen, hogy a helyiek ide szervezik a hajókirándulá­sokat. A hajózás során láthatjuk a híres Stalheim-kanyont, a különleges, vadregényes tájat, rengeteg vízesést és mere­dek sziklafalakat. Az út egyik csúcspontja ez a program. Fakultatív fjordi hajózás: 22.000,- Ft Visszaszállunk a buszba.A nap további részében is számtalan szép vízesést lát­hatunk. Szállásunk egy csodás fekvésű településen lesz.

7. NAP: HARDANGER-FJORD – BERGEN

Ez a nap a vízesések napja. Reggeli után elindulva hamaro­san megérkezünk a szép Twindefoss vízeséshez. Ezt követően egy kis kitérővel felkeressük Norvégia egyik legismertebb zuhatagát, a Voringfoss vízesést. Visszatérve a főútvonalunk­hoz hamarosan a káprázatos szépségű Hardanger-fjord men­tén haladva gyönyörködhetünk a tájban (fotószünet is lesz). Kicsit hosszabb időre megállunk a különleges Steinsdalfossen vízesésnél, ahol a leomló vízfüggöny mögé is besétálhatunk. A délutáni órákban érkezünk meg a festői fekvésű nyugat-norvégiai Bergenbe. Gyalogos városnézés keretében ismer­kedünk meg a belvárossal, a kikötőnél (Bryggen) található hangulatos halpiaccal és az UNESCO Világörökségi Listán sze­replő Hanza-házakkal. Az érdeklődők fakultatív program kere­tében megtekinthetik az érdekes Hanza Múzeumot, illetve a siklóvasúttal felmehetnek egy remek panorámát nyújtó kilá­tópontra. A város bőven nyújt lehetőséget a szabadidő eltöl­tésére. Vacsora után a központi fekvésű szálláshelyről kellemes esti sétára lehet indulni.

8. NAP: BERGEN – BEHAJÓZÁS

Reggel folytatjuk a programunkat Bergenben. Délelőtt az óvá­ros még nem látott hangulatos részeit keressük fel, illetve a szabadidő alatt emléktárgyakat is lehet vásárolni. A déli órákban megyünk ki a kikötőbe, ahonnan a kora délutáni órákban indul az óceánjáró hajónk. A tengerpart mentén, csodás fjordokat látva haladunk Stavangerig. Útközben a hajó fedélzetéről mesés fotók készíthetőek. Stavangerben is kikötünk (nem szállunk ki), majd tovább haladunk déli irányba. Éjszakai szállás a hajón 4 ágyas (igény esetén 2 ágyas) tusolós, WC-s belső kabinokban.

9. NAP: HIRTSHALS (DÁNIA) – JELLING – NÉMETORSZÁG

Az Atlanti-óceánon haladunk a kb. 10 szintes tengerjáró hajó­val (éttermek, bár, disco, üzletek). Reggeli még a fedélzeten. Dániába kikötésünk után, Jelling felé folytatjuk utunkat és meg­állunk egy különleges látványosságnál. Régi viking írású köveket tekintünk meg. (UNESCO Világörökség). Ezt követően a repülős utasainkat elvisszük a hamburgi repülőtérre. Buszos utasaink folytatják útjukat Németországba. Szállás Magdeburgnál lesz.

10. NAP: NÉMETORSZÁG – BUDAPEST

Reggel indulás és folyamatos utazás rövid pihenőkkel Csehországon keresztül Magyarországra. Az esti órákban hazaérke­zés. Budapest után mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Walhalla5 €
Lübeck - Mária-templom1,5 €
Stockholm - Dóm (fakultatív)60 svéd korona
Stockholm - Királyi Palota (fakultatív)180 svéd korona
Stockholm - Vasa Múzeum190 svéd korona
Oslo - Fram múzeum120 norvég korona
Oslo - Skanzen140 norvég korona
Bergen-i felvonó (2 irány) (fakultatív)140 norvég korona
Bergen-i felvonó (1 irány) (fakultatív)80 norvég korona
Bergen - Hansa múzeum (fakultatív)130 norvég korona
TAX0 €

Belépők ára: kb.: 7 € + 260 norvág korona + 190 svéd korona

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak. 2022-ben áremelkedések előfordulhatnak.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budaörs Felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Tatabánya Felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Program
4.8
Idegenvezető
4.9
Szállás
4.3
Ellátás
4.6
Gyakori kérdések
Varga Sándorné
Budapest
2018.08.29

A program során remek helyeket látunk, szép látnivalók, a szervezés kiváló! Az idegenvezető nagy szakmai tudású, figyelmes és segítőkész. A sofőrök által a legnehezebb helyzetekben is biztonságban érezhettük magunkat. Az ételek választékosak, jó ízűek.

 • 4.8
Csősz Magdolna
Debrecen
2018.08.27

Az idegenvezető tudását élményszerűen adja át, mindenben lehetett számítani a segítségére. A busz negatívuma, hogy nincs lábtartó. A sofőrök vezetése profi volt, teljes biztonságban éreztem magam. Minden szállás tiszta volt, a személyzet kedves.

 • 4.3
Bodnár Lajosné
Szeged
2018.08.25

A program részletes, az idegenvezető érthető, figyelemre méltó. Pontos, udvarias, jó megjelenésű sofőrök.

 • 4.5
Együd István Bertalan
Miskolc
2018.08.20

Változatos program, jól felkészült idegenvezető, sofőrök nagyon profik.

 • 4.5
Gyuráv Éva
Szirmabesenyő
2018.08.20

Csodaszép út, örök emlék marad! Az idegenvezető maximálisan felkészült, az apró dolgokra is odafigyel.

 • 4.8
Nyesténé Csősz Katalin
Berettyóújfalu
2018.08.18

Nagyon felkészült, türelmes, segítőkész idegenvezető. A nagyon sűrű programot becsülettel végigvezette. A szállásoknál a jó és a kevésbé jó váltakozott. Minden helyen jó minőségű és megfelelő volt az étel.

 • 4.5
Rozsnyai Gábor
Budapest
2018.08.15

Nagyon jó program, szakmailag felkészült idegenvezető. Tiszta busz, amivel a sofőr mindig pontosan érkezik.

 • 4.3
Koppányi Imre
Sopron
2018.08.15

Felkészült, alapos, szívélyes idegenvezető, aki türelmes és széles látókörű.

 • 4.8
Koppányi Katalin
Sopron
2018.08.13

A program során sok szépet,érdekeset láttunk. Ilyen lelkes, lelkiismeretes és felkészült idegenvezetővel még nem találkoztam. Dicséretes! A sofőrök udvariasak, kedvesek és szolgálatkészek voltak. Tiszta és rendes szállások, az ételek rendben voltak. Mindennel elégedett voltam.

 • 5.0
Pichler György
Budapest
2018.08.11

Az idegenvezető nagyon felkészült és mindenben segítőkész volt.

 • 4.5
Kinyomtatom a programot
Fjordok közt a Skandináv-félszigeten úthoz hasonló utazások