Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Június 26 - Július 05. 499 000 Ft Autóbusszal Hajóval Nem foglalható
Július 31 - Augusztus 09. 529 000 Ft Autóbusszal Hajóval Nem foglalható
Érdekel az utazás!

Emlékeztetőt kérek, ha lesz újra foglalható időpont.

Az út áttekintése

A program repülős utazással is elérhető.
A részletekért kattintson ide!

·  3 skandináv főváros látnivalóinak megismerése
·  Hajózás a hegyekkel körbeölelt fjordokon
·  Vadregényes táj és több száz vízesés
·  Óceánjáró hajóval Norvégia és Dánia közt

"Elképzelhetetlennek tűnt felmászni az oslói Operaház hófehér márvány oldalán a legtetejéig… Megcsináltuk! Előttünk feküdt a fjord és a modern város."
Prónay Gyula – A Proko Travel ügyvezetője

Utasaink véleménye

4.7

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák, 1 éj hajón
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (30)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED / PÉCS / DEBRECEN – BUDAPEST – AUSZTRIA – NÉMETORSZÁG

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további fel­szállási lehetőségeket biztosítunk. A fővárost elhagyva, utazás Ausztrián keresztül Németországba. Közben rövid kitérőt teszünk a Walhallához. Ez egy különleges klasszicista épület a Dunapart közelében egy dombon, ahol megtekinthetjük a híres emberek csarnokát, szobrait. Este szállásunkon fakultatív vacsora.

2. NAP: HAMBURG – LÜBECK

Reggeli után Hamburg felé indulunk, ahol a reptéren felvesszük repülős utasainkat. Ezt követően Lübeckbe utazunk, ahol gya­logos városnézés. Óvárosa az UNESCO Világörökség Listáján is szerepel. Megtekintjük a Mária-templomot (kívülről), a Thomas Mann által híressé vált Buddenbrook házat, a különböző stíluso­kat magán viselő Városházát és a Holstentort. Szállás.

3. NAP: RØDBY – KOPPENHÁGA – SVÉDORSZÁG

Reggel kompátkelés Puttgarden-Rødby között. Dániai szigeteket érintve haladunk átlósan keresztül az országon. A déli órákban Koppenhágába érkezés. A dán fővárosban gyalogos városnézés: Amalienborg-palota, mely a királyi pár otthona, Városháza, Strøget, a híres sétálóutca, Nyhavn-kikötő mely a fiatalok ked­venc helye, Christiansborg, és a közismert „Kis hableány” szobor, mely Dánia jelképe. Városnézés után Európa leghosszabb hídján kelünk át Svédországba. Szállás már Svédországban.

4. NAP: STOCKHOLM

Reggel tovább utazunk Stockholmba. Programunkat a Gamla Stanon kezdjük. Ezen a szigeten van az óváros, a Királyi palota, és a Koronázó templom. Impozáns látvány a tengerpartra épített Városháza is. Folytatva a városnézésünket ellátogatunk a modern városrészbe. Lefényképezhetjük a Nobel-díj átadásnak helyet adó épületet, majd a piacteret és a modern negyed sétálóutcáját. Tiszteletünket tesszük a meggyilkolt miniszterelnök, Olof Palme sírhelyénél is. A Stockholmba látogatók nem mulaszthatják el a Vasa Múzeum felkeresését. Itt őrzik II. Gusztáv Adolf fensé­ges hajóját, amely 335 hullámsírban eltöltött év után tekinthető meg. Szállásunk a város közelében lesz.

5. NAP: OSLO

Reggeli után indulás a norvég főváros felé. Látványos, fenyő­erdőkkel és tavakkal színesített tájon halad autóbuszunk. Oslóval történő ismerkedésünket a híres Skanzen megtekin­tésével kezdjük, ahol az északi építészet különleges, többszáz éves épületei láthatóak. A belvárosban tett gyalogos városné­zés során láthatjuk a Királyi palotát, a Parlamentet, a Nemzeti Színház és az egyetem épületét is. A monumentális Városháza belső tere, modern freskókkal díszített. Itt szokták átadni a Nobel-békedíjat. Az épület előtt láthatjuk a szép Oslo-fjordot. Ezt követően kimegyünk a híres Vigeland-szoborparkba. Több mint 100 különlegesebbnél-különlegesebb szobor található itt. Este elfoglaljuk szállásunkat.

6. NAP: KÖZÉP-NORVÉGIA – FJORDI HAJÓZÁS

Reggeli után folytatjuk utunkat Közép-Norvégiába, a csodaszép Tyri-fjord mentén haladunk tovább. Az út során gyönyörköd­hetünk a panorámában. Szinte megszámlálhatatlan a vízesé­sek száma. Egymást érik a gyorsfolyású patakok, érdekes hegyi tavak. Több fotószünetet is tartunk. A Hallingskarvet-hegység lábánál haladva megérkezünk a Sogne-fjordhoz, amely a leg­hosszabb és legmélyebb fjord a világon. Fläm faluból lehetőség nyílik fakultatív programként 2 órás, mesés hajóútra az Aurlands-fjordon. Különleges élmény a meredek sziklafalak közt a keskeny, de nagyon mély fjordon hajózni. Ez Norvégia egyik legszebb fjordi szakasza, nem véletlen, hogy a helyiek ide szervezik a hajókirándulásokat. A hajózás során láthatjuk a híres Stalheim-kanyont, a különleges, vadregényes tájat, rengeteg vízesést és meredek sziklafalakat. Az út egyik csúcspontja ez a program. Fakultatív fjordi hajózás: 24.000,- Ft Visszaszállunk a buszba. A nap további részében is számtalan szép vízesést látha­tunk. Szállásunk egy csodás fekvésű településen lesz.

7. NAP: HARDANGER-FJORD – BERGEN

Ez a nap a vízesések napja. Reggeli után elindulva hamaro­san megérkezünk a szép Twindefoss vízeséshez. Ezt követően egy kis kitérővel felkeressük Norvégia egyik legismertebb zuhatagát, a Voringfoss vízesést. Visszatérve a főútvonalunk­hoz hamarosan a káprázatos szépségű Hardanger-fjord men­tén haladva gyönyörködhetünk a tájban (fotószünet is lesz). Kicsit hosszabb időre megállunk a különleges Steinsdalfossen vízesésnél, ahol a leomló vízfüggöny mögé is besétálhatunk. A délutáni órákban érkezünk meg a festői fekvésű nyugat-norvégiai Bergenbe. Gyalogos városnézés keretében ismer­kedünk meg a belvárossal, a kikötőnél (Bryggen) található hangulatos halpiaccal és az UNESCO Világörökségi Listán sze­replő Hanza-házakkal. Az érdeklődők fakultatív program kere­tében megtekinthetik az érdekes Hanza Múzeumot, illetve a siklóvasúttal felmehetnek egy remek panorámát nyújtó kilá­tópontra. A város bőven nyújt lehetőséget a szabadidő eltöl­tésére. Vacsora után a központi fekvésű szálláshelyről kellemes esti sétára lehet indulni.

8. NAP: BERGEN – BEHAJÓZÁS

Reggel folytatjuk a programunkat Bergenben. Délelőtt az óvá­ros még nem látott hangulatos részeit keressük fel, illetve a szabadidő alatt emléktárgyakat is lehet vásárolni. A déli órák­ban megyünk ki a kikötőbe, ahonnan a kora délutáni órákban indul az óceánjáró hajónk. A tengerpart mentén, csodás fjordo­kat látva haladunk Stavangerig. Útközben a hajó fedélzetéről mesés fotók készíthetőek. Stavangerben is kikötünk (nem szál­lunk ki), majd tovább haladunk déli irányba. Éjszakai szállás a hajón 4 ágyas (felár ellenében 1 vagy 2 ágyas) tusolós, WC-s belső kabinokban.

9. NAP: HIRTSHALS (DÁNIA) – JELLING – NÉMETORSZÁG

Az Atlanti-óceánon haladunk a kb. 10 szintes tengerjáró hajó­val (éttermek, bár, disco, üzletek). Reggeli még a fedélzeten. Dániába kikötésünk után, Jelling felé folytatjuk utunkat és megállunk egy különleges látványosságnál. Régi viking írású köveket tekintünk meg. (UNESCO Világörökség). Ezt követően repülős utasaink hazarepülnek Budapestre. Buszos utasaink folytatják útjukat Németországba. Szállás Magdeburgnál lesz.

10. NAP: NÉMETORSZÁG – BUDAPEST

Reggel indulás és folyamatos utazás rövid pihenőkkel Csehországon keresztül Magyarországra. Terveink szerint 21 óra körül érke­zés Budapestre, ezután mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Walhalla5 €
Lübeck - Mária-templom2 €
Stockholm - Dóm (fakultatív)75 svéd korona
Stockholm - Királyi Palota (fakultatív)190 svéd korona
Stockholm - Vasa Múzeum190 svéd korona
Oslo - Fram múzeum120 norvég korona
Oslo - Skanzen180 norvég korona
Bergen-i felvonó (2 irány - fakultatív)170 norvég korona
Bergen - Hansa múzeum (fakultatív)130 norvég korona

Belépők ára: kb.: 7 € + 200 svéd korona + 300 norvég korona

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap. A skandináv államokban sok helyen csak bankkártyával lehet fizetni, mert ki akarják vezetni a készpénzforgalmat az országban. Ezért is érdemes magukkal hozni bank- vagy hitelkártyát és azzal rendezni a személyes kiadásokat. A svéd és a norvég koronát már a magyar bankok is csak felár ellenében veszik át. A belépők adott ország valutájában lesznek kiírva, de az előbb leírtak miatt irodánk csak euroban fogadja el a befizetést. Arra is van lehetőség, hogy aki akarja saját kártyájával veszi meg egyéni áron a belépőjegyeket.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Tatabánya Felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Program
4.8
Idegenvezető
4.8
Szállás
4.5
Ellátás
4.7
Gyakori kérdések
Derecskei János, Derecskei Jánosné
Debrecen
2023.08.20

Amire készültünk, mindent megkaptunk. Az idegenvezetés kitűnő, összehasonlítva más utakkal nagyon jó volt. A buszvezetők közül mindkettő a maximumot adta. A szállások számunkra megfeleltek. Az ételek mindenben kielégítők voltak. A maximális pont a teljes igazságot takarja, mert számunkra nagyon jó volt.

 • 5.0
LOSONCZI ILONA, KIRÁLY JÁNOS
Szeged
2023.08.18

Számunkra nagyon megfelelő, kiváló. Azt kaptuk, amire számítottunk. Az idegenvezetés precíz, hatalmas lexikális tudás, segítőkészség.

 • 5.0
Dr. Szente Magdolna
Szeged
2023.08.18

A program kitűnő. Az idegenvezető nagy lexikális tudással rendelkezik, zökkenőmentesen levezényelte a programokat. A busz kényelmes és tiszta. A buszvezető biztonságosan vezetett, bőséges ismerettel rendelkezik, a programok során önkéntes vállalással és tapasztalataival gazdagította a programot. A szállás és az étkezés is megfelelő.

 • 4.8
Páldy Gyula, Páldy Gyulané
Hódmezővásárhely
2023.08.16

Az idegenvezető rendkívül nagy tudású (gondos, figyelmes). A buszvezető mindent ismer, nagyon jól vezet, jobbat elképzelni sem tudok. A szállások közül mindegyik jó volt, volt amelyik jobb. Az étkezéseknél is volt, amelyik jobb volt, de mindegyik megfelelt.

 • 5.0
Tanka Sándor, Tanka Sándorné
Kisújszállás
2023.08.15

Nagyon tájékozott idegenvezető.

 • 4.5
Gyarmathi Mihály
Miskolc
2023.08.14

A gépkocsi vezető 5*.

 • 4.3
Nemeskéri Katalin, Nemeskéri Tibor
Cserszegtomaj
2023.08.13

Az étkezés során néhol zsúfoltság volt tapasztalható.

 • 4.8
Víg József, Vigné Szoták Éva
Sajószentpéter
2023.08.13

Megfelelő ár-érték arány. Az idegenvezető túl sokat nyelvészkedik, viszont humoros.

 • 4.5
TYICHINÉ ZSIROS ÁGNES
Békéscsaba
2023.08.11

Az idegenvezető szuper, sokirányú tájékoztatás. Az autóbusz jó minőségű, tiszta, a gépkocsi vezetők szuperek. A vacsora során a felszolgálás hosszú időt vett igénybe,

 • 4.3
Kaleszdorfer József
Dinnyés
2023.08.11

Az idegenvezető lexikális tudása nagy, történelmi ismeretei kiválók, kissé csapongó, a nyelvtani ismeretekre túl sok hangsúlyt fektet, néha nehezen követhető.

 • 4.5
Kinyomtatom a programot
Fjordok közt a Skandináv-félszigeten úthoz hasonló utazások