Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Június 26 - Július 05. Ár: január közepén Autóbusszal Hajóval Előzetes helyfoglalás
Július 31 - Augusztus 09. Ár: január közepén Autóbusszal Hajóval Előzetes helyfoglalás
Az út áttekintése

A program repülős utazással is elérhető.
A részletekért kattintson ide!

·  3 skandináv főváros látnivalóinak megismerése
·  Hajózás a hegyekkel körbeölelt fjordokon
·  Vadregényes táj és több száz vízesés
·  Óceánjáró hajóval Norvégia és Dánia közt

"Elképzelhetetlennek tűnt felmászni az oslói Operaház hófehér márvány oldalán a legtetejéig… Megcsináltuk! Előttünk feküdt a fjord és a modern város."
Prónay Gyula – A Proko Travel ügyvezetője

Utasaink véleménye

4.7

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák, 1 éj hajón
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (15)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – AUSZTRIA – NÉMETORSZÁG

Reggeli indulás, utazás Ausztrián keresztül Németországba. Közben rövid kitérőt teszünk a Walhallához. Ez egy különle­ges klasszicista épület a Dunapart közelében egy dombon, ahol megtekinthetjük a híres emberek csarnokát, szobrait. Este szál­lásunkon fakultatív vacsora.

2. NAP: HAMBURG – LÜBECK

Reggeli után Hamburg felé indulunk. Repülős utasokkal együtt rövid buszos városnézés Hamburgban: kikötői negyed, belvá­ros… Ezt követően Lübeckbe utazunk, ahol gyalogos város­nézés. Óvárosa az UNESCO Világörökség Listáján is szerepel. Megtekintjük a Mária-templomot, a Thomas Mann által híressé vált Buddenbrook házat, a különböző stílusokat magán viselő Városházát és a Holstentort. Szállás.

3. NAP: RØDBY – KOPPENHÁGA – SVÉDORSZÁG

Reggel kompátkelés Puttgarden-Rødby között. Dániai szigeteket érintve haladunk átlósan keresztül az országon. A déli órákban Koppenhágába érkezés. A dán fővárosban gyalogos városnézés: Amalienborg-palota, mely a királyi pár otthona, Városháza, Strøget a híres sétálóutca, Nyhavn-kikötő, mely a fiatalok kedvenc helye, Christiansborg és a közismert „Kis hableány” szobor, mely Dánia jelképe. Városnézés után Európa leghosszabb hídján kelünk át Svédországba. Szállás már Svédországban.

4. NAP: STOCKHOLM

Reggel továbbutazunk Stockholmba. Programunkat a Gamla Stanon kezdjük. Ezen a szigeten van az óváros, a Királyi palota és a Koronázó templom. Impozáns látvány a tengerpartra épített Városháza is. Folytatva a városnézésünket ellátogatunk a modern városrészbe. Lefényképezhetjük a Nobel-díj átadásnak helyet adó épületet, majd a piacteret és a modern negyed sétálóutcáját. Tiszteletünket tesszük a meggyilkolt miniszterelnök, Olof Palme sírhelyénél is. A Stockholmba látogatók nem mulaszthatják el a Vasa Múzeum felkeresését. Itt őrzik II. Gusztáv Adolf fensé­ges hajóját, amely 335 hullámsírban eltöltött év után tekinthető meg. Szállásunk a város közelében lesz.

5. NAP: OSLO

Reggeli után indulás a norvég főváros felé. Látványos, fenyő­erdőkkel és tavakkal színesített tájon halad autóbuszunk. Oslóval történő ismerkedésünket a híres Skanzen megtekintésé­vel kezdjük, ahol az északi építészet különleges, többszáz éves épületei láthatóak. A szomszédos hajómúzeum a vikingkorba vezet vissza bennünket. A belvárosban tett gyalogos városnézés során láthatjuk a Királyi palotát, a Parlamentet, a Nemzeti Színház és az egyetem épületét. A monumentális Városháza belső tere modern freskókkal díszített. Itt szokták átadni a Nobel-békedíjat. Az épület előtt láthatjuk a szép Oslo-fjordot. Ezt követően kimegyünk a híres Vigeland-szoborparkba. Több mint 100 különlegesebbnél-különlegesebb szobor található itt. Este elfoglaljuk szállásunkat.

6. NAP: KÖZÉP-NORVÉGIA – FJORDI HAJÓZÁS

Reggeli után folytatjuk utunkat Közép-Norvégiába, a cso­daszép Tyri-fjord mentén haladunk tovább. Az út során gyönyörködhetünk a panorámában. Szinte megszámlálha­tatlan a vízesések száma, egymást érik a gyorsfolyású pata­kok, érdekes hegyi tavak. Több fotószünetet is tartunk. A Hallingskarvet-hegység lábánál haladva megérkezünk a Sogne-fjordhoz, amely a leghosszabb és legmélyebb fjord a világon. Fläm faluból lehetőség nyílik fakultatív program­ként 2 órás, mesés hajóútra az Aurlands-fjordon. Különleges élmény a meredek sziklafalak közt a keskeny, de nagyon mély fjordon hajózni. Ez Norvégia egyik legszebb fjordi szakasza, nem véletlen, hogy a helyiek ide szervezik a hajókirándulá­sokat. A hajózás során láthatjuk a híres Stalheim-kanyont, a különleges, vadregényes tájat, rengeteg vízesést és mere­dek sziklafalakat. Az út egyik csúcspontja ez a program. Fakultatív fjordi hajózás: 22.000,- Ft Visszaszállunk a buszba.A nap további részében is számtalan szép vízesést lát­hatunk. Szállásunk egy csodás fekvésű településen lesz.

7. NAP: HARDANGER-FJORD – BERGEN

Ez a nap a vízesések napja. Reggeli után elindulva hamaro­san megérkezünk a szép Twindefoss vízeséshez. Ezt követően egy kis kitérővel felkeressük Norvégia egyik legismertebb zuhatagát, a Voringfoss vízesést. Visszatérve a főútvonalunk­hoz hamarosan a káprázatos szépségű Hardanger-fjord men­tén haladva gyönyörködhetünk a tájban (fotószünet is lesz). Kicsit hosszabb időre megállunk a különleges Steinsdalfossen vízesésnél, ahol a leomló vízfüggöny mögé is besétálhatunk. A délutáni órákban érkezünk meg a festői fekvésű nyugat-norvégiai Bergenbe. Gyalogos városnézés keretében ismer­kedünk meg a belvárossal, a kikötőnél (Bryggen) található hangulatos halpiaccal és az UNESCO Világörökségi Listán sze­replő Hanza-házakkal. Az érdeklődők fakultatív program kere­tében megtekinthetik az érdekes Hanza Múzeumot, illetve a siklóvasúttal felmehetnek egy remek panorámát nyújtó kilá­tópontra. A város bőven nyújt lehetőséget a szabadidő eltöl­tésére. Vacsora után a központi fekvésű szálláshelyről kellemes esti sétára lehet indulni.

8. NAP: BERGEN – BEHAJÓZÁS

Reggel folytatjuk a programunkat Bergenben. Délelőtt az óvá­ros még nem látott hangulatos részeit keressük fel, illetve a szabadidő alatt emléktárgyakat is lehet vásárolni. A déli órákban megyünk ki a kikötőbe, ahonnan a kora délutáni órákban indul az óceánjáró hajónk. A tengerpart mentén, csodás fjordokat látva haladunk Stavangerig. Útközben a hajó fedélzetéről mesés fotók készíthetőek. Stavangerben is kikötünk (nem szállunk ki), majd tovább haladunk déli irányba. Éjszakai szállás a hajón 4 ágyas (igény esetén 2 ágyas) tusolós, WC-s belső kabinokban.

9. NAP: HIRTSHALS (DÁNIA) – JELLING – NÉMETORSZÁG

Az Atlanti-óceánon haladunk a kb. 10 szintes tengerjáró hajó­val (éttermek, bár, disco, üzletek). Reggeli még a fedélzeten. Dániába kikötésünk után, Jelling felé folytatjuk utunkat és meg­állunk egy különleges látványosságnál. Régi viking írású köveket tekintünk meg. (UNESCO Világörökség). Ezt követően a repülős utasainkat elvisszük a hamburgi repülőtérre. Buszos utasaink folytatják útjukat Németországba. Szállás Magdeburgnál lesz.

10. NAP: NÉMETORSZÁG – BUDAPEST

Reggel indulás és folyamatos utazás rövid pihenőkkel Csehországon keresztül Magyarországra. Az esti órákban hazaérke­zés. Budapest után mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Walhalla5 €
Lübeck - Mária-templom1,5 €
Stockholm - Dóm (fakultatív)60 svéd korona
Stockholm - Királyi Palota (fakultatív)180 svéd korona
Stockholm - Vasa Múzeum190 svéd korona
Oslo - Fram múzeum120 norvég korona
Oslo - Skanzen140 norvég korona
Bergen-i felvonó (2 irány) (fakultatív)140 norvég korona
Bergen-i felvonó (1 irány) (fakultatív)80 norvég korona
Bergen - Hansa múzeum (fakultatív)130 norvég korona
TAX0 €

Belépők ára: kb.: 7 € + 260 norvág korona + 190 svéd korona

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak. 2022-ben áremelkedések előfordulhatnak.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budaörs Felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Tatabánya Felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Program
4.8
Idegenvezető
4.9
Szállás
4.3
Ellátás
4.7
Gyakori kérdések
Kodermann Erzsébet
Zsámbék
2022.07.11

Egy társasút 10 napja során elkerülhetetlenül keletkezik egyfajta bábeli zűrzavar, amely kezeléséhez szükségeltetik kellő bölcsesség egy csipetnyi humorral fűszerezve. Kísérőink ( idegenvezetőnk Kata és a buszsofőrök: Ákos és Csaba) rendelkeztek ezzel a különös esszenciával. Utazásunk során betekintést nyerhettünk Dánia lenyűgöző gazdagságába; megcsodálhattuk Norvégia mesés természeti adottságait; megtapasztalhattuk a svédek szerénységét és empátiáját. Mindezen élményekért, megszámolhatatlanul sok kilométert utaztunk biztonságban, kényelemben. Hálás köszönet ezért :)

 • 4.8
Varga Sándorné
Budapest
2018.08.29

A program során remek helyeket látunk, szép látnivalók, a szervezés kiváló! Az idegenvezető nagy szakmai tudású, figyelmes és segítőkész. A sofőrök által a legnehezebb helyzetekben is biztonságban érezhettük magunkat. Az ételek választékosak, jó ízűek.

 • 4.8
Csősz Magdolna
Debrecen
2018.08.27

Az idegenvezető tudását élményszerűen adja át, mindenben lehetett számítani a segítségére. A busz negatívuma, hogy nincs lábtartó. A sofőrök vezetése profi volt, teljes biztonságban éreztem magam. Minden szállás tiszta volt, a személyzet kedves.

 • 4.3
Bodnár Lajosné
Szeged
2018.08.25

A program részletes, az idegenvezető érthető, figyelemre méltó. Pontos, udvarias, jó megjelenésű sofőrök.

 • 4.5
Együd István Bertalan
Miskolc
2018.08.20

Változatos program, jól felkészült idegenvezető, sofőrök nagyon profik.

 • 4.5
Gyuráv Éva
Szirmabesenyő
2018.08.20

Csodaszép út, örök emlék marad! Az idegenvezető maximálisan felkészült, az apró dolgokra is odafigyel.

 • 4.8
Nyesténé Csősz Katalin
Berettyóújfalu
2018.08.18

Nagyon felkészült, türelmes, segítőkész idegenvezető. A nagyon sűrű programot becsülettel végigvezette. A szállásoknál a jó és a kevésbé jó váltakozott. Minden helyen jó minőségű és megfelelő volt az étel.

 • 4.5
Rozsnyai Gábor
Budapest
2018.08.15

Nagyon jó program, szakmailag felkészült idegenvezető. Tiszta busz, amivel a sofőr mindig pontosan érkezik.

 • 4.3
Koppányi Imre
Sopron
2018.08.15

Felkészült, alapos, szívélyes idegenvezető, aki türelmes és széles látókörű.

 • 4.8
Koppányi Katalin
Sopron
2018.08.13

A program során sok szépet,érdekeset láttunk. Ilyen lelkes, lelkiismeretes és felkészült idegenvezetővel még nem találkoztam. Dicséretes! A sofőrök udvariasak, kedvesek és szolgálatkészek voltak. Tiszta és rendes szállások, az ételek rendben voltak. Mindennel elégedett voltam.

 • 5.0
Éjféli napsütés
Fantasztikus tájak, 4 skandináv főváros és az Északi-fok, ahol nem megy le a nap. Az utazás foglalható akár repülős csatlakozási lehetőséggel is
Július 11. 15 nap Ár: január közepén

Éjféli napsütés repülővel
Fantasztikus tájak, 4 skandináv főváros és az Északi-fok, ahol nem megy le a nap. Az utazás foglalható akár repülős csatlakozási lehetőséggel is
Július 12. 12 nap Ár: január közepén

Fjordok közt a Skandináv-félszigeten repülővel
Június 27. 8 nap Ár: január közepén
Augusztus 01. 8 nap Ár: január közepén

Kinyomtatom a programot
Fjordok közt a Skandináv-félszigeten úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Éjféli napsütés
Fantasztikus tájak, 4 skandináv főváros és az Északi-fok, ahol nem megy le a nap. Az utazás foglalható akár repülős csatlakozási lehetőséggel is
Július 11. 15 nap Ár: január közepén
Fjordok közt a Skandináv-félszigeten repülővel
Június 27. 8 nap Ár: január közepén
Augusztus 01. 8 nap Ár: január közepén
Éjféli napsütés repülővel
Fantasztikus tájak, 4 skandináv főváros és az Északi-fok, ahol nem megy le a nap. Az utazás foglalható akár repülős csatlakozási lehetőséggel is
Július 12. 12 nap Ár: január közepén

Utazások hasonló időpontban

Olasz művészetek és ízek nyomában
Az olasz művészet remekei, igazi gasztro élmények, tűzpiros Ferrarik, látogatás San Marinóban. Mindez egyetlen út alatt!
Június 26. 5 nap Ár: január közepén
Augusztus 10. 5 nap Ár: január közepén
Lengyel - szlovák mozaik
Szlovák és lengyel városok legjava, magyar emlékek, hegyek, folyók, tavak. Gazdag és változatos 6 napos program.
Július 17. 6 nap Ár: január közepén
Szeptember 11. 6 nap Ár: január közepén
A fényűző Nizza és Monaco
A pompa, csillogás és luxus mellett számtalan csodás látnivaló várja az ideutazókat.
Július 12. 5 nap Ár: január közepén
Augusztus 30. 5 nap Ár: január közepén

Utazások hasonló árban

Gyere, gyere ki a hegyoldalba
Intenzív, túrázós programunk a páratlan Balaton felvidéken, ahol a napi fáradalmakat egy 4* szálloda wellness részlegén pihenhetjük ki.
Július 20. 3 nap Ár: január közepén
Szeptember 22. 3 nap Ár: január közepén
A Nílus menti birodalom, Egyiptom
Az ókori Egyiptom kultúrája hatással volt szinte az összes korabeli kultúrára. Építészeti emlékei a világon talán a legismertebbek, legnépszerűbbek. Járjuk végig a legfontosabb helyszíneket az életet adó Nílus mentén.
Április 14. 8 nap Ár: január közepén
Október 13. 8 nap Ár: január közepén
Hanza városok és Dánia
A Hanza-szövetség majd fél évezredes működése hatással volt a teljes Balti-térség államaira gazdaságilag, politikailag. Német, dán és svéd városokon átutazva bizonyosodhatunk meg erről, akár repülős csatlakozással is.
Július 31. 7 nap Ár: január közepén
Augusztus 01. 5 nap Ár: január közepén
Az ókori Hellász szépségei
Járjuk végig Görögországot és keressük fel az ókor emlékeit, érezzük át együtt a mindig lüktető városok hangulatát. Opá!
Május 18. 9 nap Ár: január közepén
Július 17. 9 nap Ár: január közepén
A Nápolyi-öböl titkai
A Piedone filmek óta tudjuk, Nápolyba legalább egyszer mindenki szeretne eljutni.
Július 21. 4 nap Ár: január közepén
Szeptember 22. 4 nap Ár: január közepén