Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Április 16 - 20.
185 000 Ft
Május 08 - 12.
185 000 Ft
Június 02 - 06.
195 000 Ft (-16 000 Ft)
179 000 Ft
Július 02 - 06.
207 000 Ft
Július 08 - 12.
195 000 Ft
Augusztus 08 - 12.
195 000 Ft
Augusztus 15 - 19.
195 000 Ft
Szeptember 01 - 05.
207 000 Ft
Szeptember 24 - 28.
207 000 Ft
Október 09 - 13.
185 000 Ft
Az út áttekintése

·  A festői toszkán vidék és a Ligur-tenger
·  Impozáns reneszánsz városok: Firenze és Pisa
·  Tesztvezetési lehetőség a Ferrari gyárban
·  Hajózás és séta a mesés Cinque Terre vidékén

Amikor először álltam Leonardo keresztelőmedencéjénél Vinci kis templomában, akkor igazán közel éreztem magamhoz a történelem talán legnagyszerűbb elméjét.
Zilzer Zsuzsa – 23 éve olasz utak idegenvezetője

Utasaink véleménye

4.8

Utazás:
Autóbusszal
Szállás:
4 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők és fakultatív programok
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (62)

1. NAP: SZEGED / DEBRECEN / PÉCS – BUDAPEST – SZLOVÉNIA – PADOVA – OLASZORSZÁG

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A fővárosból indulás után Szlovénia érintésével utazás Olaszországba. Határátlépést követően első programunk Padova belvárosa. Itt megtekint­jük a híres Szt. Antal-katedrálist, a névadó szent síremlékével és a templomhoz tartozó csodálatos kerengővel, a Gattamelata szobrot, a középkori épületek által szegélyezett főteret és kör­nyékét. Ezt követően folytatjuk utunkat ****-os szállodánkig.

2. NAP: FIRENZE – VINCI

A nap nagy részét Firenzében töltjük, tömegközlekedéssel megyünk be a központba. Alapos városnézés Olaszország művé­szeti fellegvárában. A Medici család alapozta meg – többek közt Leonardo segítségével –, hogy mind építészeti, mind képzőművészeti szempontból Európa egyik leggazdagabb városa legyen. Városnézésünk során a Régi Hídtól (Ponte Vecchio) a katedrálison keresztül (Santa Maria Del Fiore), a főtéren álló Városházáig, renge­teg érdekességet tekintünk meg. A hidat a XIV. században építet­ték, ma az arany- és ezüstművesek boltjaival, különösen érdekes. A katedrális a világ 4. legnagyobb keresztény temploma, melyet még látványosabbá tesz a mellette látható 85 m magas harang­torony. A Városháza előtti téren áll többek közt Michelangelo Dávid szobrának másolata, valamint Bartolomeo Ammanati Neptun kútja. Ezt követően az Uffizi képtár épületét és az előtte látható szobrokat is lefényképezhetjük. Ez csak egy csipetnyi a ránk váró sok élményből. Firenze részletes megtekintése után tovább indu­lunk Leonardo szülővárosába, Vincibe. Séta a hangulatos kisváros­ban. Este elfoglaljuk ****-os szállásunkat (2 éj).

3. NAP: PISA – CINQUE TERRE

A tegnapi mesés élményeket nehéz fokozni, de megpróbáljuk, mert a mai napon felkeresendő látványosságok is méltán lettek világhírűek. Délelőtt Pisába megyünk és felkeressük a Csodák-terét. Nem csak a Ferdetorony ejt ámulatba bennünket, hanem a Székesegyház és a Keresztelőkápolna is. A Ferde toronyba történő felmenetel belépős, melyre a jegyeket, jellemzően hónapokkal előre meg kell vásárolni. Amennyiben foglalása­kor megrendeli irodánktól – a szabad kapacitások függvényé­ben –, megvásároljuk Önnek a Ferde toronyba jegyét. Ha nem sikerül jegyet vásárolnunk (pl. minden jegy eladásra került), írásban értesítjük, és az Ön által kifizetett díjat természete­sen visszatérítjük. Ferde torony belépőjegy + foglalási költség: 9.500,- Ft. Ezt követően a Ligur-tenger vidékére utazunk. A Cinque Terre tulajdonképpen öt mesés kis falu és az őket körbeölelő sziklás tengerpart egysége. Ezek a sziklák és a tenger közé ékelődött gyöngyszemek mindenki tetszését elnyerik. Látni fogjuk, hogy miért keresi fel évente többszáz­ezer ember a Világörökségi Listán is szereplő Cinque Terre fan­tasztikus vidékét. La Speziából hajóval megyünk Monterossóba. (Ha nagyon viharos a tenger, akkor vonattal megyünk, de ilyen, több mint 100 utunkból mindössze két alkalommal történt.) Útközben gyönyörködünk a hegyoldalakra épült mesés kisvá­rosokban. Miután kiszálltunk a hajóból, sétálunk, pihenünk a tengerparton és élvezzük a bájos falucska egyedi hangulatát. A hegyoldalra épült piciny települések, a mediterrán növények és a sziklafalakat folyamatosan simogató hullámok elkápráz­tatnak bennünket. Monterossóból vonattal utazunk vissza a La Speziában lévő buszunkhoz és visszautazunk szállodánkhoz.

4. NAP: MARANELLO – BOLOGNA

Délelőtt megtekintjük a világ egyik legdrágább és leghíresebb autómárkájánk, a Ferrarinak a gyári múzeumát Maranellóban. Ez több mint egy autómúzeum. A kiállítás során a tűzpiros cso­dákból különböző korú járműveket láthatunk. Érdekes megfi­gyelni, hogy mennyit fejlődött az autóipar. Újdonság, hogy be lehet fizetni Ferrari tesztvezetésre. Pár perces autózással ki lehet próbálni egy Ferrari vezetésének élményét. Jelentkezés, fize­tés a helyszínen történik. Jogosítvány bemutatása szükséges. A múzeum megtekintése egy élmény, és a laikusok számára is érdekes. Ha valaki nem akar a múzeumba bejönni, a közeli kávé­zóban pihenhet. Bolognában töltjük a nap hátralévő részét. A Piazza Maggiore terét mesés paloták övezik. A főtér közelében lévő monumentális Neptun kutat utána a Piazza Galvanin talál­ható hatalmas könyvtár épületét is megtekintjük. Ellátogatunk a Jeruzsálem-negyedbe, ahol a Santo Stefano 7 templomból álló épületegyüttesét láthatjuk. Sétánk során lefényképezhet­jük a köröttünk magasodó hatalmas tornyokat. A csoport nagy részét meglepetésként fogja érni, hogy Bolognában, a város közepén áll két látványos ferdetorony. Szállásunk ****-os.

5. NAP: AQUILEIA – SZLOVÉNIA – BUDAPEST

Reggeli után hazaindulás. Útközben, még Olaszországban egy érdekes ókori települést keresünk fel. Aquileia az ókori Róma egyik fontos kereskedelmi és kikötői központja volt. Megtekintjük a világ egyik legrégebbi keresztény templomát, melynek köve­zete a mai napig őrzi eredeti mozaikdíszítését. Nem véletlenül az UNESCO Világörökség része. Ezután folytatjuk utunkat, Szlovénia érintésével a Budapestre várható érkezés kb. 21 órakor. Ezt köve­tően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Aquileia - kripták, bazilika10 €
Firenze transzfer4 €
Pisa18 €
Cinque Terre hajó+vonat28 €
Bologna adomány1 €
Ferrari múzeum18 €
La Spezia transzfer3 €
Helyi és idegenforgalmi adók5 €

Belépők ára: kb.: 87 €

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Nagykanizsa Le/felszálló kb. reggel 10:00 Tesco parkoló
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Siófok Le/felszálló kb. reggel 8:30 Tesco melletti Shell benzinkút
Székesfehérvár M7 Le/felszálló kb. reggel 7:55 M7-es melletti Shell-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 5:10 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.9
Ellátás
4.5
Gyakori kérdések
Csetneki Ágota és Sitku László
Pásztó
2023.07.22

A Proko Travellel már nem ez volt az első utazásunk és mivel eddig nem csalódtunk újra nagy izgalommal vártuk az idei nyaralásunkat. Leonardo szülőföldje út programja már első olvasásra is nagyon megtetszett, de Bucsi Ágnes idegenvezető tudása, kedvessége, hozzáértése minden képzeletünket felülmúlta és felejthetetlen élményekkel teli nyári kalandban volt részünk. A busz tisztasága, a sofőr Sándor Árpi profizmusa csak emelni tudott az utazás színvonalán. Ezúton szeretnénk megköszönni mindkettejük munkáját! És reméljük a következő Proko Traveles programon is velük együtt tudunk majd utazni.

 • 4.5
Bozóki Edit
Szeged
2023.07.18

A múlt héten vettem részt az első olaszországi körutazásomon a Prokotravel szervezésében. Ezúton gratulálok az út megszervezéséhez, igazán jól felépített és tartalmas kalandozás volt a mesés Toscana tájain. Külön kiemelmén Bucsi Ágnes, idegenvezetőnk történelmi felkészültségét, vidám, közvetlen és magával ragadó stílusát. Élménydús idegenvezetésével jelentősen emelte az utazás színvonalát és személye alapvetően hozzájárult látnivalók nyujtatotta csodák átélésében. A sofőrünk (Árpi) rendkívül tapasztalt, udvarias és rutinos volt, humora szintén elengedhetetlen szerepet játszott, hogy a Prokotravel útja felejthetetlen élményt nyújtott számomra. Kérem, hogy elismerő szavaimat mindkét kollégájuk felé tolmácsolják, természetesen köszönöm az egész iroda munkáját, akik elhivatottan dolgoztak azért, hogy nyaralásom remekül sikerüljön. Ezzel párhuzamosan egy kéréssel is fordulok Önökhöz. 2023.09.18-án induló Belgrádtól a Vaskapuig útjukon is részt fogok venni. Rendkívüli örömömre szolgálna, ha ezen az úton is az idegenvezetőnk Bucsi Ágnes lenne. Biztos vagyok, hogy más munkatársuk is maximális szaktudással végezné a munkáját, de úgy gondolom, hogy Bucsi Ágnes úgy tudna végigkalauzolni a következő útjuk látványosságain, hogy az újra maradandó emléket jelente számomra. Kérem, hogy fontolják meg kérésemet és bízom kedvező válaszukban. Üdvözlettel: Bozóki Edit

 • 4.8
Kanyó István és Kanyóné Batta Diána
Pásztó
2023.07.17

Életünk első szervezett buszos kirándulásán vettünk részt a Proko Tavellel. Várakozásainkat túlszárnyalva csodálatos 5 napot biztosított idegenvezetőnk, Bucsi Ági. Karizmatikus jelleme, szakmai tudása, felkészültsége felejthetetlenné tette a nevezetességeket, és problémamegoldó képessége biztonságot nyújtott a kirándulások során. Látnivalóban és élményben gazdag programsorozaton vettünk részt.. Mindegyik szállás kényelmes és tiszta volt. A reggelik rendben voltak, a vacsora a 3. napon volt kifogásolható. Az autóbusz tiszta, kényelmes volt, a sofőrünk Árpi rutinja, tapasztalata, közvetlensége példaértékű. Legközelebbi utazásunk során is velük szeretnénk menni. Köszönjük Proko Tavel!

 • 4.8
Hajdú Krisztina
Szeged
2023.07.12

Változatos program, 6 világörökség - nagy hangsúlyt fektetnek a művészeti - kuturális értékekre. Hatalmas lexikális tudással rendelkezik. Jó szervező, plusz programokat szervezett. A busz tiszta, kényelmes volt, a sofőr gyorsan pakolt, készséges, határozottan vezetett. Első szállás volt gyengébb, többi rendben volt. Szokásos olasz étkezés :)

 • 4.5
Pintye Nikoletta
Nyírmártonfalva
2023.05.22

Változatos, sok szép helyet látványosságot tartalmazott a program. Az idegenvezető felkészült, érdekes információkat osztott meg. Jó probléma megoldó. Az autóbusz tiszta, kényelmes. A sofőr jófej, humoros, biztonságosan vezet. Az első szálláson nem működött a WC, a többi tökéletes volt. Szintén az első napi szálláson nem volt pótolva a kínálat, külön szólni kellett mindenért.

 • 4.5
Bata Zoltánné
Eger
2022.10.24

Szebbnél szebb helyeken jártunk. Kellemes (nem megterhelő) program volt. Teljes mértékben elégedett vagyok az idegenvezetéssel. Felkészült, segítőkész, kedves. A busz kényelmes, az utasok igényeit kielégítő. Tapasztalt sofőr, az út során végig biztonságban éreztem magam. Kedves! A szállás kényelmes, tiszta. Tetszett, hogy minden nap máshol szálltunk meg. Az olasz ételeket imádom. Az adagok elegendőek voltak.

 • 5.0
Müller Róbert
Pécs
2022.10.14

Pontosan szervezett program, sok látnivaló. Gyöngyinek köszönhetően nagyon sok mindent megtudtunk. A busz kényelmes, tiszta, jó idő volt. István nagyon jó gk.vezető, mindent megold. A II. nap szálláshelye hagyott kívánnivalót, de a többi rendben. Az ételek minősége és mennyisége is jó volt.

 • 5.0
Szakolczai Tamás és Vuletity Amajlija
Kecskemét
2022.10.10

Nagyon tartalmas, szuper programok, látnivalók. Gyöngyi csillagos ötös :) Figyelmes, türelmes, kedves volt végig az úton. Az autóbusz tiszta, a sofőr nagyon profi :) Nem éreztük semminek a hiányát, szép, kényelmes szobák, finom ételek olasz módra.

 • 5.0
Vaszlavik Erika
Siklós
2022.10.08

Nagyon gazdag program, sok nevezetes látnivaló, extra élmények. Az idegenvezető figyelmes volt, nagy szakmai tudással rendelkezik, kedves természetű. A sofőr kedves, láthatóan nagy rutinnal rendelkezik. Nagyon kultúrált, tiszta szobákban szállhattunk meg.

 • 4.8
Viktória és Adél
Mohács
2022.07.22

Pontos indulás,tiszta autóbusz,nagyon jó sofőr.Az idegenvezető nagy tudású volt.Pisa-nál és Firenzénél kicsit több szabadidő kellett volna.A szállások nagyon jók voltak.Nagyon jó a transzferes megoldás.Első utunk volt a Proko Travellel de biztos,hogy nem az utolsó.

 • 4.8
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Leonardo szülőföldjén úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Kirándulás az olasz csizma sarkába (Csodás Puglia)
Kirándulás az olasz csizma sarkába (Csodás Puglia)
7
NAP

4.9

33 értékelés

Eddig minden utasunk azt mondta, hogy megérte elutazni az olasz csizma sarkáig. Sokkal többet és szebbet adott mindenkinek a program, mint amire számítottak.

349 000 Ft-tól
Római vakáció tengerparti pihenéssel
Római vakáció tengerparti pihenéssel
6
NAP

4.7

9 értékelés

Először elmerülünk az ókori Róma látnivalóiban, utána megtehetjük ugyanezt a Tirrén tenger habjaiban. Kapcsoljuk össze a kellemest a még kellemesebbel!

375 000 Ft-tól
Lagúnák, templomok, szerelmek
Lagúnák, templomok, szerelmek
4
NAP

4.8

31 értékelés

Gondolázás Velencében, romantikus pillanatok Veronában, hajókázás a Garda-tavon. 4 nap Észak-Olaszország legszebb részein.

168 000 Ft-tól

Utazások hasonló időpontban

A sasok földjétől a Meteorákig
A sasok földjétől a Meteorákig
9
NAP

Ha egy tartalmas, több országot érintő dél-balkáni kirándulást keres, akkor arra ez kitűnő választás.

319 000 Ft-tól
Városnézés és pizzázás Rómában
Városnézés és pizzázás Rómában
4
NAP

4.7

31 értékelés

Az ég kék, a fű zöld, Róma örök és a pizza finom. Gyönyörködjünk a látnivalókban és engedjük, hogy bennünket is átjárjon a Dolce vita érzés.

314 000 Ft-tól
Baku és a Kaukázus, kulturális időutazás
Baku és a Kaukázus, kulturális időutazás
6
NAP

A 2012-es Eurovíziós Dalfesztivál végleg feltette Azerbajdzsánt a világutazók térképére. Baku modernsége jól megfér az ősi emlékekkel, több ezer éves sziklarajzokkal és kaukázusi településekkel.

459 000 Ft-tól

Utazások hasonló árban

Olasz művészetek és ízek nyomában
Olasz művészetek és ízek nyomában
5
NAP

4.9

30 értékelés

Az olasz művészet remekei, igazi gasztro élmények, tűzpiros Ferrarik, látogatás San Marinóban. Mindez egyetlen út alatt!

225 000 Ft-tól
Ahol még Ön sem járt - Albánia
Ahol még Ön sem járt - Albánia
7
NAP

4.8

35 értékelés

A Dél-Balkán legjava egy csokorba gyűjtve. Hegyek, völgyek, folyók, a tenger és megannyi izgalmas város, mesés látnivalókkal.

219 000 Ft-tól
Dolomitok, Milánó és Lombardia ékszerei
Dolomitok, Milánó és Lombardia ékszerei
5
NAP

4.9

18 értékelés

Lombardia Észak-Olaszország egyik legfontosabb és legváltozatosabb régiója, Központja Milánó. De nem csak városai híresek, tavai és folyói mellett az Alpok vonulatai és völgyei színesítik. Turisztikailag egy rendkívül vonzó, sokrétű terület.

199 000 Ft-tól
Lagúnák, templomok, szerelmek
Lagúnák, templomok, szerelmek
4
NAP

4.8

31 értékelés

Gondolázás Velencében, romantikus pillanatok Veronában, hajókázás a Garda-tavon. 4 nap Észak-Olaszország legszebb részein.

168 000 Ft-tól
Túrázás Ausztria zöld szívében
Túrázás Ausztria zöld szívében
5
NAP

5.0

31 értékelés

A természet és a túrázás szerelmeseinek ajánljuk ezt a programot. Mariazelli bázisunkról indulunk minden nap kirándulni a környék látnivalóhoz. Ötschergraben, Gemeindealpe, Bürgeralpe, Schneeberg, és számos más kedvelt túra célpont.

227 000 Ft-tól