Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Május 10 - 14. Ár: január közepén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Június 04 - 08. Ár: január közepén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Július 04 - 08. Ár: január közepén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Július 10 - 14. Ár: január közepén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Augusztus 10 - 14. Ár: január közepén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Augusztus 17 - 21. Ár: január közepén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Szeptember 03 - 07. Ár: január közepén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Szeptember 26 - 30. Ár: január közepén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Október 11 - 15. Ár: január közepén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Az út áttekintése

·  A festői toszkán vidék és a Ligur-tenger
·  Tesztvezetési lehetőség a Ferrari gyárban
·  Hajózás a meseszép Cinque Terre vidékére
·  Impozáns reneszánsz városok: Firenze és Pisa

"Amikor először álltam Leonardo keresztelőmedencéjénél Vinci kis templomában, akkor igazán közel éreztem magamhoz a történelem talán legnagyszerűbb elméjét."
Zilzer Zsuzsa – 22 éve olasz utak idegenvezetője

Olaszország a koronavírus szempontjából zöld kategóriába sorolt, hiszen az elmúlt hónapokban jelentős mértékben csökkent a megbetegedések száma, melynek további csökkenésére kiemelt figyelmet fordítanak.

Utasaink véleménye

4.9

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (57)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED (DEBRECEN, PÉCS) – BUDAPEST – SZLOVÉNIA – AQUILEIA – OLASZORSZÁG

Reggeli indulás után Szlovénia érintésével utazás Olaszországba. Határátlépés után lekanyarodunk egy érdekes ókori településhez. Aquileia az ókori Róma egyik fontos kereskedelmi és kikötői központja volt. Megtekintjük a világ egyik legrégebbi keresztény templomát, melynek kövezete a mai napig őrzi eredeti mozaikdíszítését. Nem véletlenül az UNESCO Világörökség része. Ezt követően folytatjuk utunkat ****-os szállodánkig.

2. NAP: FIRENZE – VINCI

Reggeli után megkezdjük programunkat Firenzében. Alapos városnézés Olaszország művészeti fellegvárában, ahol a nap nagy részét töltjük. A Medici és a Borgia család alapozta meg – többek közt Leonardo segítségével –, hogy mind építészeti, mind képzőművészeti szempontból Európa egyik leggazdagabb városa legyen. Városnézésünk során a Régi Hídtól (Ponte Vecchio) a katedrálison keresztül (Santa Maria Del Fiore), a főtéren álló Városházáig, rengeteg érdekességet tekintünk meg. A hidat a XIV. században építették, ma az arany- és ezüstművesek boltjaival különösen érdekes. A katedrális a világ 4. legnagyobb keresztény temploma, melyet még látványosabbá tesz a mellette látható 85 m magas harangtorony. A városháza előtti téren áll többek közt Michelangelo Dávid szobrának másolata, valamint Bartolomeo Ammanati Neptun kútja. Ezt követően az Uffizi képtár épületét és az előtte látható szobrokat is lefényképezhetjük. Ez csak egy csipetnyi a ránk váró sok élményből. Firenze részletes megtekintése után továbbindulunk Leonardo szülővárosába, Vincibe. Meglátogatunk egy múzeumot is, mely Leonardo polihisztori nagyságát mutatja meg. Este elfoglaljuk a közeli ****-os szállásunkat.

3. NAP: PISA – CINQUE TERRE

A tegnapi mesés élményeket nehéz fokozni, de megpróbáljuk, mert a mai napon felkeresendő látványosságok is méltán lettek világhírűek. Délelőtt Pisába megyünk és felkeressük a Csodák-terét. Nemcsak a Ferdetorony ejt ámulatba bennünket, hanem a Székesegyház és a Keresztelőkápolna is. A Ferde torony belseje belépős látványosság, melyre a jegyeket jellemzően hónapokkal előre meg kell vásárolni. Amennyiben foglalásakor megrendeli irodánktól ezen jegyet, a szabad kapacitások függvényében, megvásároljuk Önnek. Ha nem sikerül jegyet vásárolnunk (pl. minden jegy eladásra került), írásban értesítjük, és az Ön által kifizetett díjat természetesen visszatérítjük. Ferde torony belépőjegy + foglalási költség: 8.500,- Ft. Ezt követően a Ligur-tenger vidékére utazunk. A Cinque Terre tulajdonképpen öt mesés kis falu és az őket körbeölelő sziklás tengerpart egysége. Ezek a sziklák és a tenger közé ékelődött gyöngyszemek mindenki tetszését elnyerik. Látni fogjuk, hogy miért keresi fel évente többszázezer ember a Világörökségi Listán is szereplő Cinque Terre fantasztikus vidékét. La Speziából hajóval megyünk Monterossóba. (Ha nagyon viharos a tenger, akkor vonattal megyünk, de ilyen, több mint 100 utunkból mindössze két alkalommal történt.) Útközben gyönyörködünk a hegyoldalakra épült mesés kisvárosokban. Miután kiszálltunk a hajóból, sétálunk, pihenünk a tengerparton (esetleg rövid csobbanásra is lesz lehetőség) és élvezzük a bájos falucska egyedi hangulatát. A hegyoldalra épült piciny települések, a mediterrán növények és a sziklafalakat folyamatosan simogató hullámok elkápráztatnak bennünket. Monterossoból vonattal utazunk vissza La Speziába, buszunkhoz. Folytatjuk utunkat Modena környéki ***-os szállodánkhoz.

4. NAP: MODENA – MARANELLO – BOLOGNA

Délelőtt először Modenába, a zene városába látogatunk el. Többek közt itt született és élt Pavarotti is. A katedrális és harangtornya, továbbá a Városháza a Piazza Grandén, a Világörökség része. Lefényképezhetjük a monumentális nagyhercegi palotát is. Ezt követően egy különleges programra megyünk. A világ egyik legdrágább és leghíresebb autómárkája a Ferrari, melynek gyári múzeumját tekintjük meg Maranellóban. Ez több mint egy autómúzeum. A kiállítás során a tűzpiros csodákból különböző korú járműveket láthatunk. Érdekes megfigyelni, hogy mennyit fejlődött az autóipar. Újdonság, hogy be lehet fizetni Ferrari tesztvezetésre. Pár perces autózással ki lehet próbálni egy Ferrari vezetésének élményét. Jelentkezés, fizetés a helyszínen történik. A múzeum egy élmény és a laikusok számára is maradandó. Ha valaki nem akar a múzeumba bejönni, a közeli kávézóban pihenhet. Programunk után továbbhaladva Bolognában töltjük a délután hátralévő részét. A Piazza Maggiore terét mesés paloták övezik. A főtér közelében lévő monumentális Neptun kutat és a hatalmas könyvtár épületét is megtekintjük a Piazza Galvanin. Ellátogatunk a Jeruzsálem-negyedbe, ahol a Santo Stefano 7 templomból álló épületegyüttesét láthatjuk. Sétánk során lefényképezhetjük a köröttünk magasodó hatalmas tornyokat. A csoport nagy részének meglepetést fog jelenteni, hogy Bolognában, a város közepén áll két látványos ferdetorony. Ezt követően a közeli ****-os szállodánkhoz buszozunk.

5. NAP: FERRARA – SZLOVÉNIA – BUDAPEST

Reggeli után bemegyünk a „Pó asszonyaként” emlegetett Ferrara városába, mely a reneszánsz idején kapta mai képét. A várost 9 km hosszan övező ősi városfalak a XV. századból maradtak fenn. Olaszország legjobb állapotban megőrzött városfalai ezek. A város középpontjában az Este család tiszteletet parancsoló vára áll. Ezt övezi a harmonikus belvárosi utcakép. A Corso Ercole d’Este Ferrara egyik legszebb utcája, mely többszáz éve őrzi eredeti hangulatát. Itt található a Palazzo dei Diamanti, a ferrarai reneszánsz egyik mesterműve, a város egyik szimbolikus helye. Belvárosi sétánk után hazaindulás. Szlovénia érintésével a Budapestre érkezés az esti órákban. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Aquileia - kripták, bazilika10 €
Firenze transzfer3 €
Vinci - Leonardo múzeum13 €
Pisa17 €
Cinque Terre hajó+vonat24 €
Bologna könyvtár3 €
Bologna adomány1 €
Ferrari múzeum17 €
Modena transzfer3 €
La Spezla transzfer3 €
TAX0 €

Belépők ára: kb.: 94 € + fakultatív

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak. 2022-ben áremelkedések előfordulhatnak.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 3:20 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Nagykanizsa Le/felszálló kb. reggel 10:00 Tesco parkoló
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Siófok Le/felszálló kb. reggel 8:30 Tesco parkoló
Székesfehérvár M7 Le/felszálló kb. reggel 7:55 M7-es melletti Shell-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 5:10 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.9
Ellátás
4.6
Gyakori kérdések
Bata Zoltánné
Eger
2022.10.24

Szebbnél szebb helyeken jártunk. Kellemes (nem megterhelő) program volt. Teljes mértékben elégedett vagyok az idegenvezetéssel. Felkészült, segítőkész, kedves. A busz kényelmes, az utasok igényeit kielégítő. Tapasztalt sofőr, az út során végig biztonságban éreztem magam. Kedves! A szállás kényelmes, tiszta. Tetszett, hogy minden nap máshol szálltunk meg. Az olasz ételeket imádom. Az adagok elegendőek voltak.

 • 5.0
Müller Róbert
Pécs
2022.10.14

Pontosan szervezett program, sok látnivaló. Gyöngyinek köszönhetően nagyon sok mindent megtudtunk. A busz kényelmes, tiszta, jó idő volt. István nagyon jó gk.vezető, mindent megold. A II. nap szálláshelye hagyott kívánnivalót, de a többi rendben. Az ételek minősége és mennyisége is jó volt.

 • 5.0
Szakolczai Tamás és Vuletity Amajlija
Kecskemét
2022.10.10

Nagyon tartalmas, szuper programok, látnivalók. Gyöngyi csillagos ötös :) Figyelmes, türelmes, kedves volt végig az úton. Az autóbusz tiszta, a sofőr nagyon profi :) Nem éreztük semminek a hiányát, szép, kényelmes szobák, finom ételek olasz módra.

 • 5.0
Vaszlavik Erika
Siklós
2022.10.08

Nagyon gazdag program, sok nevezetes látnivaló, extra élmények. Az idegenvezető figyelmes volt, nagy szakmai tudással rendelkezik, kedves természetű. A sofőr kedves, láthatóan nagy rutinnal rendelkezik. Nagyon kultúrált, tiszta szobákban szállhattunk meg.

 • 4.8
Viktória és Adél
Mohács
2022.07.22

Pontos indulás,tiszta autóbusz,nagyon jó sofőr.Az idegenvezető nagy tudású volt.Pisa-nál és Firenzénél kicsit több szabadidő kellett volna.A szállások nagyon jók voltak.Nagyon jó a transzferes megoldás.Első utunk volt a Proko Travellel de biztos,hogy nem az utolsó.

 • 4.8
Nagy István és Nagyné Szép Kiss Brigitta
Budapest
2021.08.25

Csodálatos 5 napot töltöttünk Leonárdó Szülőföldjén 08.19-23-ig. A buszunk kényelmes volt a sofőrünk pedig nagyon kedves és segítőkész. A szállások szépek, tiszták és igényesek. A Proko Travel utazási irodával ez volt az első utunk, de biztos vagyok benne, hogy nem az utolsó, mert ez az 5 nap Olaszország Zilzer Zsuzsival csodálatos volt! Nem gondoltam volna, hogy ennyire megszeretem ezt az országot. Az idegenvezetőnk felülmúlt minden képzeletet, Zilzer Zsuzsa szaktudása , kommunikációja, problémamegoldó készsége, türelme példaértékű. Tudjuk, hogy ez az út nem lett volna ennyire "érdekes" nélküle, hiszen Zsuzsi nem csak a "kötelező" történelmi dolgokat mondta el, hanem összefüggéseket és párhuzamokat is vont dolgok közé, amitől még érdekesebb lett egy épület vagy történelmi pillanat mondanivalója! A történelmi dolgokat még a buszon filmekkel is illusztrálta, amivel még többet értettünk meg az olasz kultúráról. Az Olaszország iránti szeretete abszolut kijött, amit átadott nekünk is, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy Zilzer Zsuzsa idegenvezetésével egy következő Olaszországi útra el fogunk menni. Köszönjük Zsuzsi és Proko Travel ezt a felejthetetlen 5 napot, csodálatos volt.

 • 4.8
Takács Lajos és Takácsné Sulyok Hajnalka
Debrecen
2019.10.06

2013-2019 Hat csodálatos úton vettünk részt férjemmel Plitvicei tavak, Szlovénia csodái, Prága, Velence, Firenze, Erdély az utazási iroda szervezésében. Csodás idegenvezetőkkel (Zoli, Péter, Tamás, Erzsike, Zsuzsa, Árpád) és nagyon ügyes, kedves buszvezetőkkel. Nagyon sajnáltuk, hogy az idei 2020-as Dalmáciai utunk elmaradt és nem tudni lesz-e lehetőségünk még utazni. Szeretnénk köszönetet mondani ezekért a csodás utakért, a jó társaságért és a nagyon jó szervezésért. Ha lehetséges lesz, még utazunk. Takács Lajos és felesége még szeretnénk utazni.

 • 5.0
Mohr Viki
Esztergom
2018.07.20

Színvonalas, tartalmas program. Az idegenvezető határozott, lényegre törő, barátságos és segítőkész. Kényelmes autóbusz, a gépkocsivezetők segítőkészek és udvariasak. Színvonalas szállás, az ételek finomak és bőségesek. Nagyon tetszett a Ferrari-tesztvezetés lehetősége! Száz százalékosan kihasználásra került az idő.

 • 5.0
Rutterschmid István
Budapest
2018.07.18

Rendkívül tartalmas, élménydús program. Az idegenvezető kiemelkedően felkészült, segítőkész, kedves és közvetlen. Az autóbusz kényelmes és tiszta. A gépkocsivezetők segítőkészek, gyakorlott sofőrök. A szállások tiszták, jól karbantartottak. Az étkezés bőséges, változatos és minőségi.

 • 5.0
Kovács Zsuzsánna
Szováta, Románia
2018.07.16

A program tömör, tökéletesen összeállított. Az idegenvezető tökéletes, hihetetlen tudással rendelkezik és gyönyörűen mesél! Az autóbuszvezetők kedvesek, udvariasak és segítőkészek. A szállás és az ellátás tökéletesen megfelelt az elvárásaimnak.

 • 5.0
A Nápolyi-öböl titkai
A Piedone filmek óta tudjuk, Nápolyba legalább egyszer mindenki szeretne eljutni.
Július 21. 4 nap Ár: január közepén
Szeptember 22. 4 nap Ár: január közepén

A rejtélyes Szicília
A Földközi-tenger legnagyobb szigete, melyen Európa legnagyobb vulkánja is található. Megszámlálhatatlan ókori és középkori építmény, mint például a Csontváryt is megihlető Taormina. Hosszabbítási lehetőség a vulkánok világába.
Június 03. 8 nap Ár: január közepén
Június 03. 5 nap Ár: január közepén

További 2 időpont

A varázslatos Elba - Korzika - Szardínia
A mesés 3 sziget, mint a gyöngyök. Egymás után felfűzve ragyognak a francia és olasz ékkövek.
Június 04. 9 nap Ár: január közepén
Június 30. 9 nap Ár: január közepén

További 2 időpont

Alpesi őrjárat
Túrázzunk együtt a Dolomitok legszebb részein, mely népszerűsítésében nagy szerepe volt a sorozatnak is. Utunk során érintjük Szlovéniát, Olaszországot és Ausztriát is.
Július 04. 5 nap Ár: január közepén
Július 17. 5 nap Ár: január közepén

További 1 időpont

Az elbűvölő észak-olasz tóvidék
Gyönyörködjünk az észak-olasz tavakban, s azok festői környezetében, majd merüljünk el Milánó forgatagában.
Május 10. 5 nap Ár: január közepén
Június 18. 5 nap Ár: január közepén

További 7 időpont

Kinyomtatom a programot
Leonardo szülőföldjén úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Alpesi őrjárat
Túrázzunk együtt a Dolomitok legszebb részein, mely népszerűsítésében nagy szerepe volt a sorozatnak is. Utunk során érintjük Szlovéniát, Olaszországot és Ausztriát is.
Július 04. 5 nap Ár: január közepén
Július 17. 5 nap Ár: január közepén
Városnézés és pizzázás Rómában
Az ég kék, a fű zöld, Róma örök és a pizza finom. Gyönyörködjünk a látnivalókban és engedjük, hogy bennünket is átjárja a Dolce vita érzés.
Május 19. 4 nap Ár: január közepén
Június 04. 4 nap Ár: január közepén
A Nápolyi-öböl titkai
A Piedone filmek óta tudjuk, Nápolyba legalább egyszer mindenki szeretne eljutni.
Július 21. 4 nap Ár: január közepén
Szeptember 22. 4 nap Ár: január közepén

Utazások hasonló időpontban

Salzkammergut, Ausztria ékszerdoboza
Az egyik legnépszerűbb osztrák csillagtúránk. Sóbánya mélyétől kilátó tetejéig minden érdekes helyszínt felkeresünk.
Június 18. 5 nap Ár: január közepén
Június 26. 5 nap Ár: január közepén
Izland, a tűz, jég és gejzírek földje
8 napos utazásunk alatt egy teljes kört teszünk ebben a fantasztikus országban. Aki gondolja, meg is kóstolhatja a nemzeti eledelek egyikét: hangikjöt, hrútspungar, lifrarpylsa, blóðmör, hákarl, svið.
Július 29. 8 nap Ár: január közepén
Barokk kastélyok az Alpok lábainál
Rendkívül gazdag program, hiszen hajózhatunk Wachauban, lepillanthatunk a Sasfészekről az alatta elterülő tájra és több másik csoda mellett felkeressük a kastélyok kastélyát, Neuschwansteint is.
Május 10. 5 nap Ár: január közepén
Július 04. 5 nap Ár: január közepén

Utazások hasonló árban

Svájc és Olaszország bűvöletében
Olasz reneszánsz városok, svájci hegyek, tavak és települések, majd az egyik leghíresebb osztrák barokk város. Igen, mindez együtt, egy utazás alatt.
Június 26. 5 nap Ár: január közepén
Augusztus 17. 5 nap Ár: január közepén
Túrázások Szlovéniából
Kranjska Gora - Kozjak vízesés - Bled - Fusine
Június 04. 5 nap Ár: január közepén
Június 04. 5 nap Ár: január közepén
Az elbűvölő észak-olasz tóvidék
Gyönyörködjünk az észak-olasz tavakban, s azok festői környezetében, majd merüljünk el Milánó forgatagában.
Május 10. 5 nap Ár: január közepén
Június 18. 5 nap Ár: január közepén
Túrázás Ausztria zöld szívében
Június 26. 5 nap Ár: január közepén
Szeptember 12. 5 nap Ár: január közepén
Olasz művészetek és ízek nyomában
Az olasz művészet remekei, igazi gasztro élmények, tűzpiros Ferrarik, látogatás San Marinóban. Mindez egyetlen út alatt!
Június 26. 5 nap Ár: január közepén
Augusztus 10. 5 nap Ár: január közepén