Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Április 06 - 09. Ár: január közepén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Május 18 - 21. Ár: január közepén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Május 28 - 31. Ár: január közepén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Június 09 - 12. Ár: január közepén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Június 23 - 26. Ár: január közepén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Július 11 - 14. Ár: január közepén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Július 18 - 21. Ár: január közepén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Július 26 - 29. Ár: január közepén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Augusztus 13 - 16. Ár: január közepén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Augusztus 20 - 23. Ár: január közepén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Szeptember 06 - 09. Ár: január közepén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Szeptember 18 - 21. Ár: január közepén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Október 20 - 23. Ár: január közepén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Az út áttekintése

·  Cseppkőbarlang és két ámulatba ejtő szurdok
·  Sziklába ágyazott vár és káprázatos vízesés
·  Nagyvárosi nyüzsgés Ljubljanában
·  Magyar emlékek Lendvától Bohinjig

A Bohinjt ölelő Alpok, a Vintgar-szurdok, az elragadó mediterrán városok és az Adria a felejthetetlen csillogó kék színével igazi varázslat.
Dr. Kakuszi Péter – 14 éve idegenvezető, egyetemi oktató

Utasaink véleménye

4.9

Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (73)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – NAGYKANIZSA – LENDVA – LJUBLJANA

Reggel indulás után Tornyiszentmiklósnál határátlépés. Déli órákban érkezés Lendvára. Itt felkeressük a magyar emléke­ket, Szent István szobrát, Makovecz Imre tervei szerint épült Kultúrházat és a Szent Katalin templomot. Ezt követően fel­megyünk a szőlőhegyre, melynek tetejére építettek egy szép kilátót. Ennek érdekessége, hogy innen 3 ország (Szlovénia, Magyarország, Horvátország) tájaira is rápillanthatunk. Folytatjuk utunkat Ljubljanába. A fővárosba érve városnézést tartunk. Az egyetem reprezentatív épülete a szlovén történe­lemnek is fontos helyszíne volt. A ferences templom barokk stí­lusú XVII. századi épületének megtekintése után átmegyünk a Hármas hídon melynek középső íve egy régi fahíd helyén épült, a két szélső ága pedig Joze Plecnik, a város kiváló építészé­nek tervei alapján készült. Plecnik munkái 2021-ben felkerül­tek a Világörökségek listájára. A híd környékén mindig nagy a nyüzsgés. A Hármas-hídtól az oszlopos árkádsor alatt érünk ki a Vodnik térre, mely egyben a központi piactér is. A székesegyház oldalában minden nap a helyi, ismert éttermek, vendéglátó egységek kihelyezik asztalaikat, napernyőiket. Ezért lett a hely a turisták és a helyiek közkedvelt találkozási pontja. Tovább haladva a főváros szépen felújított főutcája mindenki tetszését elnyeri. Lesz ajándékvásárlásra is idő. Szállás egy szép ***-os szállodában (3 éj) Ljubljana közelében, vacsora.

2. NAP: SAVICA – BOHINJ – BLED – VINTGAR-SZOROS

Ezen a napon a Triglavi Nemzeti Park leghíresebb térségét keres­sük fel. Először a Savica vízesést tekintjük meg. Egy hangulatos bükkerdőben kezdjük meg gyaloglásunkat felfelé. Időnként fel­tárul a táj és felcsillan a Bohinji-tó víztükre a mélyben. Feljebb egy nagy kanyar után érünk az út végére, ahonnan megcso­dálhatjuk a közel 60 méter magas, ferde sziklafalon lezúduló vízesést. A vízhozam változó, a leglátványosabb, legbővizűbb tavasz végén. Visszamegyünk kiindulási pontunkhoz, folytatjuk utunkat és rövid idő múlva a megemlékezés pillanatai következ­nek. Az ukanci temetőben az I. világháborús magyar hősökre emlékezünk. Ezt követően a varázslatos Bohinji-tóhoz uta­zunk. Megkapó a magas hegyek és a türkizkék tó harmóniája. Érintetlen természet, pompás erdők, meredek hegyek övezik a tavat. Következő megállónk a Bledi-tónál lesz. Megcsodáljuk a híres monarchiabeli üdülővárost és a tóparton található szép parkot. Ezt követően csónakázási lehetőség a tó közepén lévő kegytemplomhoz. A szabadidő alatt, aki gondolja, megkós­tolhatja a híres bledi krémest. Ezután a Vintgar-szurdokban teszünk egy gyalogos kirándulást. A másfél km-es szurdok kényelmesen járható. Többször átmegyünk a Radovna gyors folyású patakja fölött kialakított fahidakon. Több alkalommal egész közel lesz a két sziklafal mely között zubog alattunk a patak. Este érünk vissza szállásunkra.

3. NAP: POSTOJNA – PREDJAMA – ADRIA – PIRAN

Reggelit követően a Postojnai-barlangrendszerhez utazunk. Ez nemcsak Szlovénia több mint 7.000 barlangjának része, hanem Európa egyik leglátogatottabb barlangja is. A földalatti „csoda” egymáshoz kapcsolódó termekkel, cseppkövekkel káp­ráztat el bennünket. Először kisvonattal, majd gyalog megyünk be a hegy belsejébe és csodáljuk meg a látványos sztalaktitokat és a sztalagmitokat. A fantasztikus túra időtartama kb. 1,5 óra. (Meleg öltözet szükséges.) Barlanglátogatásunk után elme­gyünk egy hangulatos vár megtekintésére. A Predjama vár egy sziklába ágyazott monumentális épület. A várban középkori berendezési tárgyak és egy múzeum található. Ezt követően irány az Adriai-tenger. A szlovén tengerpart leghangulatosabb városkájába, Piranba látogatunk. Óvárosa csak gyalog járható be. Megtekinthetjük a belső kikötőt, a központi teret, melyet számos érdekes, szép épület és szűk utca ölel körbe. A középkori városfal kapuin belül rendkívül kellemes, olaszos hangulatú belvárost találunk. A Szent György-templom teraszáról csodás panoráma tárul elénk. Szabadidő alatt sétálhatnak utasaink a tengerparton a barátságos kis üzletek és éttermek között, ami­kor ajándék- és emléktárgyakat is vásárolhatnak. Este visszaté­rünk szállásunkra.

4. NAP: SKOFJA LOKA – MARIBOR – DOBRONAK – NAGYKANIZSA – BUDAPEST

Reggeli után Szlovénia legrégebbi városát, Skofja Lokát keres­sük fel, amely már a XIII. században városi rangot kapott. Sétánk során láthatjuk a XVI. századi magtár épületét, majd a főte­ret, melyet csupa műemlékház szegélyez. Az ódon hangulatú épületek sora a gótikus Szent Jakab-templommal zárul. Ezután érjük el a több évszázada épült kőhidat, a Kapucinus-hidat. Szabadprogram után folytatjuk utunkat Mariborba. Városnézés a második legnagyobb szlovén városban. A városközpont­nak három fő súlypontja van, első a Glavni trg (Fő tér). Itt talál­ható a reneszánsz eredetű városháza épülete, a második Grajski trg (Vár tér) a barokk stílusú, hajdani marburgi várral, mely­ben jelenleg a helytörténeti múzeum található, ill. a hangulatos Dráva-parti városrész, a Lent, a város leghíresebb nevezetessé­gével, a világ legöregebb, máig termő szőlőtőkéjével. A három központi részt kis sétálóutcák sora köti össze alacsony, túlnyomó­részt kétszintes házakkal. Programunk befejezése után folytatjuk utunkat és a határ közelében található Orchidea Park-ot keressük fel Dobronakban. Itt nemcsak orchideákat, hanem más trópusi növényeket is láthatunk. A nézelődés végén vásárlási lehetőség, majd hazaindulás, és az esti órákban megérkezés Budapestre. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Savica vízesés3 €
Postojna cseppkőbarlang + Predjama42 €
Bledi hajózás15 €
Bled - kápolna11 €
Vintgar8 €
Lendva kilátó - Vinarium5 €
Orchidea park5 €
Helyi és idegenforgalmi adók0 €

Belépők ára: kb.: 89 €.

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 3:20 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Nagykanizsa Le/felszálló kb. reggel 10:00 Tesco parkoló
Siófok Le/felszálló kb. reggel 8:30 Tesco parkoló
Székesfehérvár M7 Le/felszálló kb. reggel 7:55 M7-es melletti Shell-kút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 5:10 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Program
4.9
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.9
Ellátás
4.8
Gyakori kérdések
Gerencsér Zalán
Tamási
2022.11.08

Rengeteg minden belefért az elmúlt napokba. Sok élményt szereztünk. Számtalan információval lettünk gazdagabbak. Kényelmes volt a busz, a sofőr segítőkész. A szállás kényelmes és tiszta volt. Változatos, finom ételeket kaptunk.

 • 5.0
Molnár Judit
Pogány
2022.11.03

Színes programok, élvezhetően szép tájak. Jól felkészült, pontos idegenvezető. Tiszta, karbantartott, jól felszerelt (klíma, kuka) autóbusz. Kedves, közvetlen, tapasztalt sofőr. Tiszta szobát kaptunk, mindig kitakarítottak utánunk. Változatos választékot kaptunk, a forró levesek jól estek a kimerítő túrák után.

 • 5.0
Toma Rita
Tatabánya
2022.11.02

Ez volt az első utunk a Proko Travel Utazási Irodával, és egyből olyan nagyszerű élmény, amivel magasra helyezték a mércét a következő utazásainkat illetően. A profi szervezés és a három csillagos ellátás mellett az mindehhez jelentős részben hozzájárult idegenvezetőnk, Dr. Kakuszi Péter, aki nagy gyakorlattal, hatalmas tudást átadva, ugyanakkor lelkesen és magabiztosan vezette a csoportot végig a négy nap folyamán. Barátságos, közvetlen személyisége segített utunk során ezt a 45 embert közösséggé formálni, így téve felejthetetlenné a vakációt. Az út során egyensúlyban van a kulturális és a természeti értékek bemutatása, kellő időt hagyva azok kényelmes megtekintésére. Mind a busz, mind a szállás kifogástalan kényelem és tisztaság szempontjából, a félpanziós ellátás bőséges, a minősége pedig kiemelkedően jó.

 • 4.8
Dr. Moldván Edit Eszter
Debrecen
2022.11.02

Színes, változatos program. Lényegre törő, érdekes, élvezetes előadásmód, udvariasság. Kényelmes, felszerelt autóbusz. Barátságos, kedves, biztonságosan vezető sofőr. Minden igényt kielégítő, tiszta, kulturált szálloda. Ízletes, bőséges és változatos étkezés. Megállók rendszeres, megfelelő gyakoriságú biztosítása.

 • 5.0
Gábor Turza
Tatabánya
2022.11.02

Első utunk a Proko-val és minden várakozásunkat felülmúlta amit kaptunk. Pontosság, figyelmesség, felkészültség, kényelem, bőséges étel-ital. Elismerésünk az idegenvezetőnek - Dr. Kakuszi Péternek - , aki a táj természeti és kultúrális érdekességeit élvezetes stílusban osztotta meg velünk. Nagyon felkészült. Különösen köszönjük a magyar vonatkozású történelmi érdekességeket és a szlovén néplélek, kultúra és történelem alapos ismertetését. A programok jól ütemezettek, mindenre van idő, egyensúly van a közös, a fakultatív és a szabad programok között. Nagyon ajánljuk mindenkinek. A szállás és a vendéglátás pazar. A rádiós (walkie-talkie) idegenvezetés nagyon praktikus volt. Köszönjük szépen. Legközelebb is a Proko Travelt választjuk.

 • 5.0
Szabóné Vágó Edit
Debrecen
2022.09.26

Jól szervezett, az adott helyzet is alkalmazkodni tudó utazásunk volt. A szállással és a bőséges, választékban gazdag ellátással teljesen elégedettek voltunk. A busz mindenben megfelelt az igényünknek, sofőrünk is segített amiben szükséges volt. A program a mi elképzelésünknek megfelelő tartalommal rendelkezett, azért is választottuk ezt az utat. Idegenvezetőnk épp úgy, épp annyit mondott el, ami érdekes, fontos volt, így megjegyezhető. Amivel többet kaptunk, Hédi lelkisége, ami átsugárzott a mondandón! Kívánunk erőt, egészséget, további áldásos tevékenységet mind azoknak, akiknek köszönhetjük a szép élményeket.

 • 5.0
Aranyos Edit
Dunaújváros
2022.05.28

Köszönet a Proko Travelnek a fantasztikus élményekért. Valóban Szlovénia legszebb tájain járhattunk, amiért dícséret illeti a program összeállítóját. Természeti látnivalókban gazdag kirándulásokon és építészetileg is különleges városlátogatásokon vehettünk részt. Idegenvezetőnk, Miklós az utazás elejétől kezdve jó hangulatot teremtett. A látnivalók bemutatása mellett sok érdekes és színes információval szórakoztatott minket. Köszönet jár sofőrünknek Attilának is, aki mindig biztonságosan navigálta buszunkat a legszűkebb utakon is. Külön megemlíteném a vidéki transzferszolgálat kiváló megszervezését és az ötletes, apró figyelmességeket az utazási iroda részéről. Mindenképpen fogunk még utazni a Proko Travellel.

 • 4.5
Dobos Katalin
Miskolc
2020.08.23

Ez volt a 18. utam a PROKO TRAVEL utazási irodával,Szlovéniába a második. Először az emlékezetes március 15-e volt amikor olyan nagy hó esett, hogy alig tudtunk az országon áthaladni és az útvonal módosítással érkeztünk meg Szlovéniába. Most a keresztfiam választotta ezt az utat és a nagy tesóját is magunkkal vittük. Ez is izgalmas volt, az utolsó percig,mivel a Korzikai út nem indult, sokat töprengtünk,hogy augusztusban útra kelhetünk-e? Az utazás első percétől kezdve maximális biztonságban éreztük magunkat. Mindent megtettek,hogy jól érezzük magunkat és biztonságos körülmények között járjuk be Szlovénia legszebb tájait. Az idegenvezetőnk Kádár Zsolt jó hangulatot, sok ismeretet és figyelmet nyújtott. Köszönet érte. A buszvezető is nyugodt,türelmes, segítőkész volt. Őt is köszönet illeti. Kívánom ebben a nehéz helyzetben,hogy talpon maradjanak, és minél több utas merje választani az Önök irodájával az utazást."A szív mindig utazik, akkor is, ha a láb és a fej marad, és a szív folyton új világra vágyik."/Grecso Krisztián/

 • 5.0
Faragó Eszter
Pécs
2020.07.26

Tökéletesen összerakott program. Kiváló idegenvezető és buszsoffőr! Nagyon élveztem idén is az utazást a Proko szervezésében. Mint mindig most is minden szuper volt.

 • 4.8
Szekrényes Andrásné
Markaz
2019.11.08

Nagyon vártam ezt az utat, mert előtte nagy rohanásban voltunk, és nem is csalódtam. Most , hogy már "megéltem" ezt az élményt, még szebbnek tűnik, mint amikor ott voltam Szlovénia gyönyörű vidékein. Dr. Kakuszi Péter idegenvezető éppen olyan rendkívülinek bizonyult, mint akikkel eddig utaztunk. Tudása, előadásmódja kimagasló, törődése az utasokkal hiteles volt. A szállodai szoba tiszta és szép. Az ellátásnál volna egy észrevételem: a reggeli tökéletes volt, de a vacsora egy kicsit összecsapottnak tűnt. De végül is nem számít, hiszen nem ez volt a legfontosabb. Az időjárás az évszakhoz képest jól "viselkedett", csak egy alkalommal zuhogott. Gratulálok a Proko Travelnek mindenért! Jövőre is utazunk, már be is fizettünk egy svájci útra.

 • 4.8
Adria, Postojna és a Plitvicei-tavak
A monarchia gyöngyszemei: Opatija és Trieszt, a természet csodái: Plitvicei-tavak és Postojnai-cseppkőbarlang, két főváros: Zágráb és Ljubljana; mindez együtt ebben az utazásban.
Június 04. 5 nap Ár: január közepén
Július 04. 5 nap Ár: január közepén

További 4 időpont

Páratlan adventi páros
Zágráb és Ljubljana ünnepi fényei
December 09. 3 nap 83 000 Ft

Túrázások Szlovéniából
Kranjska Gora - Kozjak vízesés - Bled - Fusine
Június 04. 5 nap Ár: január közepén
Június 04. 5 nap Ár: január közepén

További 2 időpont

Kinyomtatom a programot
Szlovénia legszebb tájain úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Adria, Postojna és a Plitvicei-tavak
A monarchia gyöngyszemei: Opatija és Trieszt, a természet csodái: Plitvicei-tavak és Postojnai-cseppkőbarlang, két főváros: Zágráb és Ljubljana; mindez együtt ebben az utazásban.
Június 04. 5 nap Ár: január közepén
Július 04. 5 nap Ár: január közepén
Páratlan adventi páros
Zágráb és Ljubljana ünnepi fényei
December 09. 3 nap 83 000 Ft
Túrázások Szlovéniából
Kranjska Gora - Kozjak vízesés - Bled - Fusine
Június 04. 5 nap Ár: január közepén
Június 04. 5 nap Ár: január közepén

Utazások hasonló időpontban

Dél-alföldi kirándulás
Szegedi cégként mindenképpen be szeretnénk mutatni Önöknek a Dél-Alföld legszebb városait.
Május 24. 3 nap Ár: január közepén
Július 20. 3 nap Ár: január közepén
Belgrádtól a Vaskapuig
Ezen az utunkon lehetőség nyílik hajózni a Duna egyik legizgalmasabb és legmélyebb szakaszán,a Vaskapunál és a Kazán-szorosnál.
Május 18. 4 nap Ár: január közepén
Június 23. 4 nap Ár: január közepén
Duna-delta és az ismeretlen ország, Moldávia
8 napos utunk során felkeresünk két fővárost, teszünk egy nagy kört Romániában és egy látogatást az eddig ismeretlen Moldáviában. A program egyik ékköve a hajózási lehetőség a Duna-deltában.
Június 23. 8 nap Ár: január közepén

Utazások hasonló árban

Lagúnák, templomok, szerelmek - 4 nap
Gondolázás Velencében, romantikus pillanatok Veronában, hajókázás a Garda-tavon. 4 nap Észak-Olaszország legszebb részein.
Április 06. 4 nap Ár: január közepén
Május 28. 4 nap Ár: január közepén
Páratlan adventi páros
Zágráb és Ljubljana ünnepi fényei
December 09. 3 nap 83 000 Ft