Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Május 19 - 22. Ár: január közepén Repülővel Előzetes helyfoglalás
Június 04 - 07. Ár: január közepén Repülővel Előzetes helyfoglalás
Július 14 - 17. Ár: január közepén Repülővel Előzetes helyfoglalás
Július 28 - 31. Ár: január közepén Repülővel Előzetes helyfoglalás
Szeptember 03 - 06. Ár: január közepén Repülővel Előzetes helyfoglalás
Szeptember 22 - 25. Ár: január közepén Repülővel Előzetes helyfoglalás
Október 13 - 16. Ár: január közepén Repülővel Előzetes helyfoglalás
Október 20 - 23. Ár: január közepén Repülővel Előzetes helyfoglalás
Az út áttekintése

·  Ókori és egyházi emlékek az „Örökváros”-ban
·  Vatikáni Múzeum és a Sixtus-kápolna
·  Szállás belvárosi ****-os hotelben
·  Kedvező menetrend oda- és visszaúton is

Útjaim során fontosnak tartom az olasz hangulat átadását is. Rómában eldugott pizzeriába és kávézóba is megyünk.
Zilzer Zsuzsa – 23 éve olasz utak idegenvezetője

Utasaink véleménye

4.7

Szállás:
4 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (17)
 • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – RÓMA

A délelőtti órákban találkozás az idegenvezetővel a Liszt Ferenc Repülőtéren. Bechekkolás és repülés Rómába. Autóbuszos transzfer a belvárosi **** szállodánkhoz. Közben az idegenvezető tájékoztatja utasainkat az útközi látnivalókról és beszél Róma történelméről. Itt lepakolunk és megkezdjük Róma feltérképezését. Aki már volt Rómában, és egyedül szeretne mazsolázni a látnivalókból, ezt megteheti. A többieknek javasoljuk, jöjjenek el idegenvezetéses programunkra, mely során metróval, ill. gyalog közlekedünk. Először a híres Trevi-kúthoz megyünk. Az aprócska térhez viszonyítva súlyosan túlméretezett XVIII. századi kút egyszerre diadalív és a régi Palazzo Poli palota homlokzata. A Pietro Bracci által készített Neptunus szobor a monumentális homlokzat középső fülkéjében szinte felügyeli a szárnyas paripák és a vízből felbukkanó tritonok mozgalmas alakjait. A kútnál már az első nap „biztosíthatjuk”, hogy valamikor majd visszatérünk Rómába egy aprópénz bedobásával. Következő megállónk a mindenki által ismert Spanyol lépcső, ahol sok filmet forgattak már. Európa leghosszabb és legszélesebb kültéri lépcsője 1717‑ben épült, az összesen 138 lépcsőfokból áll. A rómaiak egyik kedvenc találkozóhelye, de a turisták is szívesen üldögélnek itt, és pihenik ki a városnézés fáradalmait. A híres Pantheon az ókor legcsodálatosabb épülete, amelyet a VI. századtól templomként használtak. Raffaello hamvai is itt nyugszanak. A Piazza Navona megtekintésével fejezzük be első napi közös programunkat. A tér, melyet 3 barokk szökőkút díszít, az egyik legnyüzsgőbb tere az olasz fővárosnak.

2. NAP: RÓMA VÁROSNÉZÉS

Reggeli után folytatjuk a főváros megismerését. Ókori és mai római műemlékeket keresünk fel. A Forum Romanum az ókori Róma központja, mely az évszázadok során folyamatosan épült, szépült. Maxentius császár bazilikájának romjai, Via dei Fori Imperiali a Római Birodalom térképei, a Capitolium a városházával, és Marcus Aurelius ókorból megmaradt szobrával, valamint Nagy Konstantin óriási szobrának maradványaival a délelőtt meghatározó látványosságai. A Palatinuson láthatjuk az ókor hatalmas gazdagságának maradványait, a gyönyörű villák romjait. Traianus Fóruma a daciai hadjárat monumentális oszlopával, valamint az első élelmiszer szupermarket romjaival szintén érdekes látvány. A Colosseum az ókori gladiátorviadalok színhelye, szinte teljes pompájában megmaradt. Nem messze innen a II. Viktor Emánuel emlékmű magasodik, ahol az ismeretlen katona hamvait díszőrség vigyázza. Ezt követi az Aracoeli templom, ahol minden egyes oszlop más és más formájú, itt őrzik Nagy Konstantin anyjának hamvait.

3. NAP: RÓMA – VATIKÁN

Ezen a napon először a több, mint 1 milliárd hívőt irányító római katolikus egyház központját, a Vatikánt tekintjük meg. Ez a világ legkisebb államalakulata. Területe alig haladja meg a 44 hektárt. A Vatikáni Múzeummal kezdünk. Itt megcsodáljuk többek közt Michelangelo különösen szép alkotását a Sixtus-kápolnát, melyet II. Gyula pápa megbízásából 3 év alatt készítettek el. A nagy, négyszögletes termet freskódíszítéses hordóboltozat fedi. Itt tartják mindig a konklávét, azt a tradicionális gyűlést, amelyen megválasztják az elhunyt pápa utódját. Láthatjuk továbbá Raffaello nevéről elnevezett stanzákat. Ezeket a freskókat is II. Gyula pápa rendelte meg az akkor még csak 25 éves festőtől. Ezt követően a világ legnagyobb katolikus templomát, a Szt. Péter-bazilikát nézzük meg (külső hosszúsága 212 m, bel­magassága 132 m). A főhajó padlóján réz távjelzők mutatják, hogy milyen hosszúak a világ más híres, nagy katedrálisai. Belül elkápráztat bennünket Michelangelo fantasztikus Pieta szobra is. A templom előtt Bernini hatalmas ellipszis alakú dísztere látható, melyet 284 oszlop és 88 pillér, a híres kolonnádok, szegélyeznek. Az oszlopcsarnok tetején körben a 162 szent barokk szobra áll. Délutáni programunk első állomása a Hadrianus császár által építtetett Angyalvár, mely évszázadokon keresztül Róma legfontosabb erődje volt. Monumentális épülete a város egyik jelképe. Folytatva sétánkat a Piazza del Popolo térre érkezünk, ahol lefényképezhetjük a hatalmas egyiptomi obeliszket is. Végezetül egy érdekes órát nézünk meg a Pincio dombon. Este vacsorázási lehetőség a város hangulatos éttermeinek egyikében, ekkor össze lehet hasonlítani, hogy mennyivel másabb az olasz pizza az otthoninál.

4. NAP: RÓMA – BUDAPEST

Reggeli után a Santa Maria Maggiore székesegyházat keressük fel, ahol láthatunk V. századi mozaikképeket, valamint azon jászol egy darabját, melyben Jézus feküdt a születése után. Ezt követi a San Pietro in Vincoli Bazilika, ahol Szt. Péter láncait őrzik és itt látható a híres Mózes szobor is. A kora délután látványossága a Szent Pál székesegyház. Itt találhatóak a névadó hamvai, valamint az összes pápa arcképét ábrázoló freskók is. A transzferig hátralévő időben szabadprogram. A repülőgép indulásának függvényében transzfer a reptérre és várhatóan az esti órákban hazarepülünk. Budapestre várható érkezés éjfél körül.

LátnivalóBelépődíj
Róma - Colosseum23 €
Vatikán35 €
Róma - tömegközlekedés20 €
TAX18 €

Belépők ára: kb.: 96 €

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak. 2022-ben áremelkedések előfordulhatnak.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.4
Ellátás
4.4
Gyakori kérdések
Bognár Ágnes
Budapest XIX.
2022.08.31

Lányommal együtt ez volt az első repülős utunk. Nagyon jól éreztük magunkat! Minden percét élveztük ennek a négy fárasztó,de tartalmas napnak. Gyönyörű helyeken jártunk. Az idegenvezető Zilzer Zsuzsa szervező képessége 5-ös! Szuper tájékoztatást kaptunk minden helyszínen!Biztosan fogunk még a Proko Travellel utazni!

 • 4.3
Budai Zsuzsanna
Budapest
2018.09.17

Nem vagyok egy írogatós típus, de amit ez a kirándulás adott, erre késztetett. Az egész útról csak pozitív véleményt tudok írni. Első sorban Zilzer Zsuzsi tudását, emberségét, figyelmességét, segítő készségét, probléma megoldó képességét kell kiemelnem. Első nap sztrájkoltak a metrósok. Zsuzsi 5 perc alatt átszervezte az aznapi programot. Másnap a buszosok sztrájkja tette próbára Zsuzsit. Ebből mi utasok semmi hátrányt nem éreztünk. Többet is kaptunk tőle, mint ami a programban szerepelt. Itt kell megemlítenem Erzsikét is, aki a Vatikánban professzionális idegenvezetésben részesítette a csoportot. Repülővel utaztunk és nagyon meg kell dicsérni az irodát, hogy priority jegyet kaptunk. Szép volt a szállodánk. Nem az iroda hibája, de minden nap ugyanaz volt a reggeli. De ez legyen a legnagyobb problémája minden embernek. Nagyon köszönjük ezt az élményt. Mindenkinek csak ajánlani fogom az irodájukat. Mivel dobtunk pénzt a Trevi-kútba, visszatérünk Olaszországba.Biztos, hogy Zilzer Zsuzsi vezetését választjuk majd. :)

 • 4.5
Barocsai József, Faragó Enikó
Szeged
2018.09.10

Színvonalas, sokrétű program. Az idegenvezető felkészült, széleskörű szakmai tapasztalattal rendelkezik.

 • 4.8
Janurik Zsuzsanna
Szeged
2018.09.10

Az idegenvezető figyelmes, körültekintő és tájékozott.

 • 4.5
Budai Márton Attila, Budai Zsuzsanna
Budapest
2018.09.07

A program során az idő maximálisan ki lett használva, mindent láttunk, amit lehetett. Az idegenvezető profi volt. Tudása, odafigyelése kiemelkedő. A busz kényelmes, a sofőrök biztonságosan vezettek.

 • 4.5
Kocsis János és Kocsis Márta
Földeák
2015.09.10

Tisztelt Iroda! Augusztus 1-4-ig részt vettünk egy nagyon jól szervezett Római utazáson. Csak gratulálni tudok a Helga nevezetű nagyon kedves, nagyon közvetlen, nagyon segítőkész, nagyon felkészült idegenvezetőjükhöz, ismeretei az ókori Rómáról szerintem már-már lexikálisak. Nagy élmény volt az egész út. Először utaztunk az önök irodájával, de a későbbiek folyamán még biztos igénybe vesszük a szolgáltatásaikat.

 • 5.0
Ica
Budapest
2015.04.20

Csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz! Annyival kiegészíteném, hogy ahol lehet helyi idegenvezetést igénybe venni, akkor arra érdemes befizetni. Végül is ritkán jut el az ember Rómába, és érdemes az ott töltött időt hasznosan eltölteni! Köszönöm a kellemes utazást és Helga magas színvonalú munkáját!

 • 5.0
Szabó Péter
Szeged
2015.04.18

Az utazás egy kicsit korai időpontban volt, azonban a szállás nagyon jó helyen volt, amely kárpótolt a korai indulásért. A korai időpont ellenére jó volt, hogy így legalább hamarabb érhettünk Rómába és több időt tölthettünk el. Az idegenvezető segítőkészsége pedig páratlan, gratulálok az irodának! Ez egy igazi élmény volt!

 • 5.0
Cseke Norbert
Debrecen
2015.04.13

KÖSZÖNET EGY ÉLMÉNYTELI UTAZÁSÉRT! Március 14. és 17. között részt vettem a római úton. Nagyon jó volt minden tekintetben. Ez volt életemben az első utam repülőgéppel (és a Proko Travellel is), Szabó Helga idegenvezető mindenben segített a repülőtereken. Ő egy igen felkészült idegenvezető, széles körű ismeretekkel, amelyeket élményszerűen tud előadni, és szinte nincs olyan kérdés, amire ne tudná a választ (bár nem sok mindent kellett kérdezni, mert olyan részletesen ismertet, és ez jó). Az út megszervezése nagyon precíz, minden program megvalósult, kellő szabadidő állt rendelkezésre is mindemellett. Tetszett a szálláshelyben különösen, hogy központi fekvéséhez képest csendes helyen volt. Sok remek élménnyel tértem haza az útról, melyet az is fokozott, hogy Rómában kiváló időjárás volt. Máskor is szívesen utazok a Proko Travellel, és mindenkinek csak ajánlani tudom, aki még nem ismeri!"

 • 5.0
Dr. Dobránszky Mihályné
Miskolc
2018.09.24

Szöveges indoklás nélküli értékelés.

 • 4.5
A Nápolyi-öböl titkai
A Piedone filmek óta tudjuk, Nápolyba legalább egyszer mindenki szeretne eljutni.
Július 21. 4 nap Ár: január közepén
Szeptember 22. 4 nap Ár: január közepén

A rejtélyes Szicília
A Földközi-tenger legnagyobb szigete, melyen Európa legnagyobb vulkánja is található. Megszámlálhatatlan ókori és középkori építmény, mint például a Csontváryt is megihlető Taormina. Hosszabbítási lehetőség a vulkánok világába.
Június 03. 8 nap Ár: január közepén
Június 03. 5 nap Ár: január közepén

További 2 időpont

A varázslatos Elba - Korzika - Szardínia
A mesés 3 sziget, mint a gyöngyök. Egymás után felfűzve ragyognak a francia és olasz ékkövek.
Június 04. 9 nap Ár: január közepén
Június 30. 9 nap Ár: január közepén

További 2 időpont

Alpesi őrjárat
Túrázzunk együtt a Dolomitok legszebb részein, mely népszerűsítésében nagy szerepe volt a sorozatnak is. Utunk során érintjük Szlovéniát, Olaszországot és Ausztriát is.
Július 04. 5 nap Ár: január közepén
Július 17. 5 nap Ár: január közepén

További 1 időpont

Az elbűvölő észak-olasz tóvidék
Gyönyörködjünk az észak-olasz tavakban, s azok festői környezetében, majd merüljünk el Milánó forgatagában.
Május 10. 5 nap Ár: január közepén
Június 18. 5 nap Ár: január közepén

További 7 időpont

Kinyomtatom a programot
Városnézés és pizzázás Rómában úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Leonardo szülőföldjén
A Mester alkotásai kitörölhetetlen nyomokat hagytak életünkben. Ezen az úton meglátogatjuk szülővárosát és Észak-Olaszország legfontosabb látnivalót.
Május 10. 5 nap Ár: január közepén
Június 04. 5 nap Ár: január közepén
Olaszország gyöngyszemei
Északról-délre Olaszország legjava. 7 Világörökségi helyszín, számtalan csodálatos látnivaló, és a hajókirándulással Caprira felkerül az a bizonyos cseresznye is a koktél tetejére.
Május 24. 8 nap Ár: január közepén
Június 15. 8 nap Ár: január közepén
A rejtélyes Szicília
A Földközi-tenger legnagyobb szigete, melyen Európa legnagyobb vulkánja is található. Megszámlálhatatlan ókori és középkori építmény, mint például a Csontváryt is megihlető Taormina. Hosszabbítási lehetőség a vulkánok világába.
Június 03. 8 nap Ár: január közepén
Június 03. 5 nap Ár: január közepén

Utazások hasonló időpontban

Viva Espana
Spanyolország legjavát járjuk végig 6 napban. A tengertől indulunk és a szárazföld közepén fejezzük be utunkat, de csak egyszer kell költözni közben.
Június 17. 6 nap Ár: január közepén
Augusztus 22. 6 nap Ár: január közepén
Élmények a Fekete hegyek országában
Montenegro, megfűszerezve Szerbiával és Boszniával. Igazi balkáni koktél. Tipikusan az a program, ahol a látnivalók közötti utazás is élményeket nyújt.
Május 21. 6 nap Ár: január közepén
Június 30. 6 nap Ár: január közepén
Baltikum, Szentpétervár
Mindhárom balti főváros mint egy kis ékszerdoboz. Külön-külön is elvarázsolnak, de így egyben… És ha ez még nem lenne elég, megkoronázzuk az orosz kultúra és művészet városával.
Június 23. 38 nap Ár: január közepén
Szeptember 11. 8 nap Ár: január közepén

Utazások hasonló árban

Elzászi romantika, svájci és német kitekintővel
Lindau - Mainau - Bázel - Mulhouse - Ulm
Június 09. 7 nap Ár: január közepén
Július 05. 7 nap Ár: január közepén
A hegyi doktor újra rendel
Utazásunk alatt végre személyesen is láthatjuk a népszerű sorozat helyszíneit, miközben intenzív túrákat is tehetünk
Június 11. 5 nap Ár: január közepén
Szeptember 26. 5 nap Ár: január közepén
Barangolás a toszkán tájakon
Megszámlálhatatlan látnivaló a legszebb toszkán tájakon. 7 nap - 8 Világrörökség!
Május 01. 7 nap Ár: január közepén
Június 15. 7 nap Ár: január közepén
Virágok és műemlékek
Június 18. 9 nap Ár: január közepén
Augusztus 13. 9 nap Ár: január közepén
Tulipánok országa, Hollandia
Szélmalmok, fapapucsok, sajtok, csatornák, kerékpárosok és tulipán, ameddig a szem ellát.
Május 01. 7 nap Ár: január közepén
Augusztus 03. 7 nap Ár: január közepén