Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Időpontok és alapárak
Március 21 - 24.
319 000 Ft
Április 24 - 27.
308 000 Ft
Május 18 - 21.
308 000 Ft
Június 02 - 05.
314 000 Ft
Július 12 - 15.
314 000 Ft
Július 26 - 29.
324 000 Ft
Szeptember 01 - 04.
304 000 Ft
Szeptember 20 - 23.
314 000 Ft
Október 11 - 14.
304 000 Ft
Október 20 - 23.
304 000 Ft
Az út áttekintése

·  Ókori és egyházi emlékek az „Örök város”-ban
·  Vatikáni Múzeum és a Sixtus-kápolna
·  Próbálja ki az olasz kávét és a fagyit
·  Kedvező menetrend oda- és visszaúton is

Útjaim során fontosnak tartom az olasz hangulat átadását is. Rómában eldugott pizzeriába és kávézóba is megyünk.
Zilzer Zsuzsa – 24 éve olasz utak idegenvezetője

Utasaink véleménye

4.7

Utazás:
Repülővel
Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Kontinentális reggeli,Reggeli
 • Program
 • Belépők és fakultatív programok
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (31)

1. NAP: BUDAPEST – RÓMA

Menetrend függvényében, reggeli órákban találkozás az idegenvezetővel a Liszt Ferenc Repülőtéren, repülés Rómába. Autóbuszos transzfer a belvárosi szállodánkhoz. Közben az idegenvezető tájékoztatja utasainkat az útközi látnivalókról és beszél Róma történelméről. Itt lepakolunk és megkezdjük Róma feltérképezését. Aki már volt Rómában, és egyedül szeretne mazsolázni a látnivalókból, ezt megteheti. A többieknek javasoljuk, jöjjenek el idegenvezetéses programunkra, mely során metróval, ill. gyalog közlekedünk. Először a híres Trevi-kúthoz megyünk. Az aprócska térhez viszonyítva súlyosan túlméretezett XVIII. századi kút egyszerre diadalív és a régi Palazzo Poli palota homlokzata. A Pietro Bracci által készített Neptunus szobor a monumentális homlokzat középső fülkéjében szinte felügyeli a szárnyas paripák és a vízből felbukkanó tritonok mozgalmas alakjait. A kútnál már az első nap „biztosíthatjuk”, hogy valamikor majd visszatérünk Rómába egy aprópénz bedobásával. Következő megállónk a mindenki által ismert Spanyol lépcső, ahol sok filmet forgattak már. Európa leghosszabb és legszélesebb kültéri lépcsője 1717-ben épült, az összesen 138 lépcsőfokból áll. A rómaiak egyik kedvenc találkozóhelye, de a turisták is szívesen üldögélnek itt, és pihenik ki a városnézés fáradalmait. A híres Pantheon az ókor legcsodálato­sabb épülete, amelyet a VI. századtól templomként használtak. Raffaello hamvai is itt nyugszanak. A Piazza Navona megtekintésével fejezzük be első napi közös programunkat. A tér, melyet 3 barokk szökőkút díszít, az egyik legnyüzsgőbb tere az olasz fővárosnak.

2. NAP: RÓMA VÁROSNÉZÉS

Reggeli után folytatjuk a főváros megismerését. Ókori és mai római műemlékeket keresünk fel. A Forum Romanum az ókori Róma központja, mely az évszázadok során folyamatosan épült, szépült. Maxentius császár bazilikájának romjai, Via dei Fori Imperiali a Római Birodalom térképei, a Capitolium a városházával, és Marcus Aurelius ókorból megmaradt szobrával, valamint Nagy Konstantin óriási szobrának maradványaival a délelőtt meghatározó látványosságai. A Palatinuson láthatjuk az ókor hatalmas gazdagságának maradványait, a gyönyörű villák romjait. Traianus Fóruma a daciai hadjárat monumentális oszlopával, valamint az első élelmiszer szupermarket romjaival szintén érdekes látvány. A Colosseum az ókori gladiátorviadalok színhelye, szinte teljes pompájában megmaradt. Colosseum névre szóló belépő, foglalási díj és idegenvezető: 15.000,- Ft. Nem messze innen a II. Viktor Emánuel emlékmű magasodik, ahol az ismeretlen katona hamvait díszőrség vigyázza. Ezt követi az Aracoeli templom, ahol minden egyes oszlop más és más formájú, itt őrzik Nagy Konstantin anyjának hamvait.

3. NAP: RÓMA – VATIKÁN

Ezen a napon először a több, mint 1 milliárd hívőt irányító római katolikus egyház központját, a Vatikánt tekintjük meg. Ez a világ legkisebb államalakulata. Területe alig haladja meg a 44 hektárt. A Vatikáni Múzeummal kezdünk. 2024. évtől névre szólóan kell a jegyeket előre megvásárolnunk. (Ez utólag nem módosítható). Vatikán (névre szóló belépő, foglalási díj, idegenvezetés) 20.000,- Ft. Itt megcsodáljuk többek közt Michelangelo különösen szép alkotását a Sixtus-kápolnát, melyet II. Gyula pápa megbízásából 3 év alatt készítettek el. A nagy, négyszögletes termet freskódíszítéses hordóboltozat fedi. Itt tartják mindig a konklávét, azt a tradicionális gyűlést, amelyen megválasztják az elhunyt pápa utódját. Láthatjuk továbbá Raffaello nevéről elnevezett stanzákat. Ezeket a freskókat is II. Gyula pápa rendelte meg az akkor még csak 25 éves festőtől. Ezt követően a világ legnagyobb katolikus templomát, a Szt. Péter Bazilikát nézzük meg (külső hosszúsága 212 m, belmagassága 132 m). A főhajó padlóján réz távjelzők mutatják, hogy milyen hosszúak a világ más híres, nagy katedrálisai. Belül elkápráztat bennünket Michelangelo fantasztikus Pieta szobra is. A templom előtt Bernini hatalmas ellipszis alakú dísztere látható, melyet 284 oszlop és 88 pillér, a híres kolonnádok szegélyeznek. Az oszlopcsarnok tetején körben a 162 szent barokk szobra áll. Délutáni programunk első állomása a Hadrianus császár által építtetett Angyalvár, mely évszázadokon keresztül Róma legfontosabb erődje volt. Monumentális épülete a város egyik jelképe. Folytatva sétánkat a Piazza del Popolo térre érkezünk, ahol lefényképezhetjük a hatalmas egyiptomi obeliszket is. Végezetül egy érdekes órát nézünk meg a Pincio dombon. Este vacsorázási lehetőség a város hangulatos pizzázójának egyikében, ekkor össze lehet hasonlítani, hogy mennyivel másabb az olasz pizza az otthoninál. Pizzavacsora: 13.000,- Ft. Az út során a programok sorrendje felcserélhető.

4. NAP: RÓMA – BUDAPEST

Reggeli után a Santa Maria Maggiore székesegyházat keressük fel, ahol láthatunk V. századi mozaikképeket, valamint azon jászol egy darabját, melyben Jézus feküdt a születése után. Ezt követi a San Pietro in Vincoli Bazilika, ahol Szt. Péter láncait őrzik és itt látható a híres Mózes szobor is. A kora délután látványossága a Szent Pál székesegyház. Itt találhatóak a névadó hamvai, valamint az összes pápa arcképét ábrázoló freskók is. A transzferig hátralévő időben szabadprogram. A repülőgép indulásának függvényében transzfer a reptérre és hazarepülünk. Budapestre várható érkezés késő este.

Felhívjuk kedves utasaink figyelmét, hogy 2024-től Rómában szigorították a Vatikáni Múzeum és a Colosseum foglalási rendjét. Korábbi években tudtunk név nélkül csoportos foglalást készíteni és később neveket megadni, létszámot módosítani. 2024-től azonban csak névre szóló jegy vásárolható. Erre csak konkrét foglalás és az előleg befizetése után kerülhet sor, a szabad kapacitás függvényében. Irodánk mindent elkövet, hogy mindenkinek, az időrendben később jelentkező utasok számára is jegyet biztosítson, azonban elképzelhető, hogy ez egyéni jeggyel, a csoporttól külön valósítható meg. Kérjük jelentkezését ezen információk tudatában adja le.

LátnivalóBelépődíj
Róma - tömegközlekedés21 €
Róma - Pantheon5 €
Helyi és idegenforgalmi adók18 €

Belépők ára: kb.: 44 €

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint.  Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.3
Ellátás
4.5
Gyakori kérdések
Horváth Zsuzsanna
Pécs
2023.09.27

Kedves Utazási Iroda! Nem szokásom leveleket írni, de most kivételt teszek. Remek programban, remek idegenvezetővel /Boronkai Eszter/ vettem részt ezen az úton. Csodákat láttam és megtapasztaltam Róma hétköznapi életét. Egy dolog árnyékolta be az utat, mégpedig a létszám. Tanácsolni szeretném, hogy ne indítsanak utat 47 fővel. Rengeteg ember, és mint a magyarok általában, mindenkinek van valami hirtelen megoldandó problémája. Eszter mindent megtett mindenkiért, kedves, szolgálatkész, előzékeny és segítőkész volt. Örülök, hogy megismerhettem. A mai világban 20-25 fős csoportok a legideálisabbak, sok utazási iroda már ezzel a létszámmal számol. Üdvözlettel, Horváth Zsuzsanna

 • 4.5
Nierné Földi Erika
Kisdorog
2023.05.31

A program tökéletes, ezért választottuk! Az idegenvezető felkészült, segítőkész, türelmes = PROFI. A szállás közlekedés szempontjából kiváló helyen található. Az ételek ár-érték arányban megfelelők.

 • 5.0
Nier János
Kisdorog
2023.05.30

Minden benne volt a programban, amit Rómából látni szerettem volna. Az idegenvezetés I. osztályú, kiváló, felkészült, humoros. A szállásnak jó a fekvése (termini közelsége).

 • 5.0
Hermann Irén, Katona Katalin Erzsébet
Szolnok
2023.05.28

Utasbarát szervezés.

 • 4.8
Mile Anita
Nyíregyháza
2023.05.27

Teljes mértékben meg vagyok elégedve, Andi egy nagyon kedves, tapasztalt, az utasokat szem előtt tartó ember. Segítőkész.

 • 4.8
Dr. Tollas Ferenc
Várpalota
2023.05.25

Sok program, nagyszerű idegenvezetés, viszont nincs félpanzió.

 • 5.0
Dr. Tollas Imola
Várpalota
2023.05.25

Nagyszerű a program és az idegenvezető, kár, hogy nem volt félpanzió.

 • 5.0
Tollas Vajk Vince
Várpalota
2023.05.25

Sok helyen jártunk, sok mindent megtudtam. Jók voltak az ágyak, a Wi-fi kicsit gyenge volt de nem az volt a lényeg. Volt szabadidőnk.

 • 5.0
Dr. Mile Enikő
Nyíregyháza
2023.05.25

A szállás nem az a 4*-os szint amit az ember elvár, de az elhelyezkedése kárpótolt minket. Az étkezés során lehetne bővebb a választék (pl. több fajta kenyér, mentes választék)

 • 4.5
Baumgartnerné Cserta Ildikó
Gyöngyös
2023.05.25

Komplett szervezés, idegenvezetéssel. Az audio-berendezés minőségén lehetne javítani.

 • 4.5
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Városnézés és pizzázás Rómában úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Napsütötte Itália Velencével
Napsütötte Itália Velencével
7
NAP

4.9

22 értékelés

Nyaralósprogram Riminiben, melyet Ravenna, San Marino és Velence kirándulásokkal tehet tartalmassá az ember.

389 000 Ft-tól
Olaszország gyöngyszemei
Olaszország gyöngyszemei
8
NAP

4.9

47 értékelés

Északról-délre Olaszország legjava. 7 Világörökségi helyszín, számtalan csodálatos látnivaló, és a hajókirándulással Caprira: felkerül az a bizonyos cseresznye is a koktél tetejére.

389 000 Ft-tól
A varázslatos Elba - Korzika - Szardínia
A varázslatos Elba - Korzika - Szardínia
9
NAP

4.8

36 értékelés

A mesés 3 sziget, mint a gyöngyök. Egymás után felfűzve ragyognak a francia és olasz ékkövek.

509 000 Ft-tól

Utazások hasonló időpontban

Fehér éjszakák - repülővel
Fehér éjszakák - repülővel
6
NAP

4.9

27 értékelés

9 ország 8 fővárosa, és Észak-Európa csodás tájai. Éljük át együtt a fehér éjszakák élményét, amikor csak rövid időre megy le a nap a látóhatár mögé!

429 000 Ft-tól
A fényűző Nizza és Monaco
Garantált indulásGarantált indulás
A fényűző Nizza és Monaco
5
NAP

4.8

29 értékelés

A pompa, csillogás és luxus mellett számtalan csodás látnivaló várja az ideutazókat. Bájos városok, hívogató tengerpart, 7 km-es, pálmafás promenád.

399 000 Ft-tól
Nyaralás az albán tengerparton
Nyaralás az albán tengerparton
5
NAP

4.5

10 értékelés

Rövid repülőút, gyors transzfer, kényelmes szállodák, kedvező árak, hosszú, homokos tengerpart. Igen, ez is Albánia. Nyaraljon velünk Ön is a szkipetárok földjén!

299 000 Ft-tól

Utazások hasonló árban

Barcelonai kiruccanás
Barcelonai kiruccanás
3
NAP

Belépni a grandiózus Sagrada Família belsejébe egy olyan érzés, amit soha nem felejt el az ember. 3 nap alatt minden egyebet megtekintünk, amit a katalán főváros nyújtani tud.

254 000 Ft-tól
A Nápolyi-öböl titkai
Garantált indulásGarantált indulás
A Nápolyi-öböl titkai
4
NAP

4.7

21 értékelés

A Piedone filmek óta tudjuk, Nápolyba legalább egyszer mindenki szeretne eljutni. A legrégebbi pizzéria mellett felkereshetjük az öböl legszebb városait is, miközben a Vezúv magasodik felettünk.

369 000 Ft-tól
Görög csobbanás
Görög csobbanás
5
NAP

A csodás főváros megtekintése mellett lesz időnk fürdőzésre, hajókázásra Dél-Görögország legszebb tájain.

299 000 Ft-tól
Híres felvonókon Svájcban
Híres felvonókon Svájcban
5
NAP

4.9

27 értékelés

A svájci havas hegycsúcsok látványánál már csak a feljutás szebb és izgalmasabb. Az egyik felvonó 360 fokban körbefordul a feljutás alatt, míg a másik kabrio, így a látvány zavartalan az utazás alatt.

279 000 Ft-tól
Koppenhága és Roskilde
Koppenhága és Roskilde
3
NAP

Koppenhága a XV. század elején lett Dánia fővárosa. Mára egész Skandinávia legmeghatározóbb városa, hiszen elismerten az egyik legkörnyezetbarátabb és legmagasabb életminőséget kínáló település.

267 000 Ft-tól